ΠΑΓΩΤΟ ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ!!!!

Για την βάση

125 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη

200 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
200 γρ. petit μπισκότα
4 κουταλιές της σούπας κακάο
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ

Για το Παγωτό

250 γρ. κρέμα γάλακτος, φυτικό ή απλά
400 γρ. συμπυκνωμένο γάλα ζαχαρούχο
400 γρ. γάλα εβαπορέ (ή απλό πλήρες γάλα + 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας)
100 γρ γεμιστά μπισκότα σοκολάτας

Δείτε ακόμη: Τούρτα σοκολάτας με ινδοκάρυδο

Οδηγίες

Σε κατσαρόλι τοποθετούμε το βούτυρο, το συμπυκνωμένο γάλα και το κακάο σε υψηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το μίγμα να είναι ομαλό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μπισκότα και το κονιάκ. Αφήνουμε να κρυώσει.

ΠΑΓΩΤΟ ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ!!!!

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί .

ΠΑΓΩΤΟ ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ!!!!

Προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμμώδες κρέμα .

ΠΑΓΩΤΟ ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ!!!!

Δείτε ακόμη: Πανεύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα λεμόνι

Τώρα προσθέστε το γάλα εβαπορέ, χτυπήστε και πάλι και βάλτε στην κατάψυξη για 2 ώρες.

ΠΑΓΩΤΟ ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ!!!!

Μετά από δύο ώρες, αφαιρέστε το παγωτό, κάντε ένα ακόμη καλό χτύπημα

ΠΑΓΩΤΟ ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ!!!!

Δείτε ακόμη: Τούρτα παγωτό Bueno

και προσθέστε τα θρυμματισμένο μπισκότα σοκολάτας.

ΠΑΓΩΤΟ ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ!!!!

Σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 27 εκατοστών καλύψτε με αλουμινόχαρτο, ή
πλαστική μεμβράνη κάτω, όπως στη φωτογραφία.

ΠΑΓΩΤΟ ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ!!!!

Τοποθετήστε την βάση των μπισκότων και τοποθετείστε το παγωτό από πάνω.

Αφήστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

ΠΑΓΩΤΟ ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ!!!!

Ανοίξτε την φόρμα βγάλτε τον πάτο αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και βάλτε το κέικ σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε όπως επιθυμείτε.

Πηγή: syntagesgiapaidia.blogspot.gr
Close