Πανεύκολη τάρτα μπανάνας

Δροσερή τάρτα μπανάνας.
Υλικά:
1 ½ φλιτζάνι και 2 κουταλιές της σούπας πτι μπερ Αλλατίνη
1/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
225 κρέμα τυριού
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
4 μπανάνες κομμένες σε φέτες
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165ο C . Λαδώστε τη φόρμα για την τάρτα σας.
Για την προετοιμασία της κρούστας , αναμίξτε σε ένα μπολ το 1 ½ φλιτζάνι πτι μπερ με το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι υγρανθεί όλο το μείγμα.
Πιέστε σταθερά το μείγμα στο κάτω μέρος τις φόρμας τις και τις πλευρές του τηγανιού .
Ψήστε για 10 λεπτά . Αφήστε να κρυώσει εντελώς.
Για την προετοιμασία τις γέμισης , χτυπήστε στο μίξερ ελαφρά την κρέμα γάλακτος και βάλτε την στο ψυγείο να παγώσει ( μισή ώρα τουλάχιστον).
Στο ίδιο μπολ του μίξερ, χτυπήστε την κρέμα τυριού μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα.
Ήπια διπλώστε το 1/3 τις κρέμας γάλακτος στο μείγμα τυριού κρέμας για να ελαφρύνει το μείγμα και στη συνέχεια προσθέστε και την υπόλοιπη κρέμα.
Απλώστε και γεμίστε την κρούστα με φέτες μπανάνας. Στην συνέχεια με μία σπάτουλα απλώστε το μείγμα κρέμας. Λειάνετε την κορυφή . Τοποθετήστε και τις υπόλοιπες φέτες μπανάνας από πάνω και πασπαλίστε με ψίχα πτι μπερ αν θέλετε. Βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει περίπου 2 ώρες .

Close