Παστακια σοκολατας με αρωμα πορτοκαλιου

ΥΛΙΚΑ

ΣΙΡΟΠΙ

150 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
180 ΓΡ ΝΕΡΟ
ΦΛΟΥΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
1 ΣΦΗΝΑΚΙ ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ Η ΚΟΝΙΑΚ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βαλτε ολα τα υλικα σε μια κατσαρολα εκτος απο το λικερ και βραστε σιροπακι δεμενο περιπου 10 λεπτα απο την στιγμη που αρχιζει ο βρασμος.αφηστε στην ακρη κι αφου γίνει χλιαρό ριξτε μεσα το λικερ η το κονιακ. Αφηστε να κρυώσει.

Δείτε

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΥΙ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ

5 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑΥΓΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 150 ΓΡ.ΖΥΓΙΣΤΕ ΤΑ
5 ΚΡΟΚΟΙ ΑΥΓΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 100 ΓΡ ΖΥΓΙΣΤΕ ΤΑ
175 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
30 ΓΡ ΚΑΚΑΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ Η ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΝΕΡΟ ΖΕΣΤΟ
2 Βανιλιες
1,5 ΚΟΥΠΑ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΑΙΚΙΝ

Δείτε ακόμη: Ευκολά παστάκια με γεύση πορτοκαλιού μόνο με πέντε υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμανετε τον φουρνο στους 180 στον αερα
Στρωστε με αντικολλητικο χαρτι ταψι μακροστενο η το μικρο ταψι του φουρνου σας
Βαλτε σε ενα στεγνο και καθαρο μπωλ ενα μερος της ζαχαρης και τα ασπραδια και χτυπηστε τα σε μεσαια ταχυτητα να γινουν σφιχτη μαρεγκα. αφηστε στην ακρη.
Βαλτε σε αλλο μπωλ τους κροκους με την υπολοιπη ζαχαρη και την βανιλια και χτυπηστε καλα να αφρατεψη και να ασπριση.ριξτε μεσα σιγα σιγα σαν βροχη το αλευρι με το μπαικιν και το κακαο τα οποια εχετε ανακατεψη εναλλαξ με την μαρεγκα.χτυπηστε απαλα να μην ξεφουσκωση η μαρεγκα.προσθεστε και σιγα σιγα το λιωμενο βουτυρο μεσα στο οποιο εχετε βαλει το ζεστο νερακι και ανακατεψετε απαλα.ριξτε το μιγμα στο ταψι σας και ψηστε περιπου 10 λεπτα.να εχη στρωμα λεπτο για να ψηθη ομοιομορφα και γρηγορα.
Βγαλτε απο τον φουρνο και σκεπαστε το με μια πετσετα για να μην ξεραθη.να κρυωση με την πετσετα πανω.

Δείτε ακόμη: Σοκολατένιο γλύκισμα : Παστάκια με ινδοκάρυδο πολύ εύκολα

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

4 ΚΡΟΚΟΙ ΑΥΓΩΝ 100 ΓΡ.ΖΥΓΙΣΤΕ ΤΑ
130 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
40 ΓΡ ΝΕΡΟ
250 ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ Ο ΤΙ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΘΕΛΕΤΕ.ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
500ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ ΣΕ ΕΛΑΦΡΙΑ ΣΑΝΤΙΓΥ ΜΕ 3-4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
5ΓΡ ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΑ ΣΕ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ
ΕΝΑ ΣΦΗΝΑΚΙ ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

χρειαζεστε θερμομετρο ζαχαροπλαστικης
Χτυπηστε την κρεμα γαλακτος με την ζαχαρη σε ελαφρια σαντιγυ και βαλτε ψυγειο
Λιωστε την σοκολατα σε μπαιν μαρι κι αφηστε στην ακρη να κρυωση
Βαλτε την ζελατινη σε παγωμενο νερο κι αφηστε να μαλακωση καλα
Βαλτε σε ενα κατσαρολακι τα 130 γρ ζαχαρης και το νερο κι αφηστε να βρασουν σε μετρια φωτια χωρις να ανακατεψετε καθολου μεχρι να φταση σε θερμοκρασια 121 βαθμους.το μετρατε με θερμομετρο. Εν τω μεταξυ χτυπατε τους κροκους στον καδο του μιξερ με 2 κουταλιες ζαχαρη το ξυσμα και την βανιλια καλα να ασπρισουν και να αφρατεψουν.οταν η θερμοκρασια φταση στο επιθυμητο επιπεδο δηλαδη 121 βαθμους ριξτε σιγα σιγα με αργη ροη μεσα στον καδο χτυπωντας συνεχεια συνεχιστε το χτυπημα μεχρι να κρυωση το μιγμα.να ειναι χλιαρο. εγω βοηθω βαζοντας στον καδο βρεγμενη πετσετα κι ετσι κρυωνη ευκολοτερα.
ριξτε μεσα τις ζελατινες πολυ καλα στιμμενες να μην εχουν νερα. ανακατεψτε να λιωσουν
αφηστε το μιγμα στην ακρη να κρυωση καπως.
βγαλτε την σαντιγυ απο το ψυγειο και ριξτε μεσα την μιση λιωμενη σοκολατα και ανακατεψτε με μιξερ χειρος να ενσωματωθη καλα.
ριξτε την υπολοιπη σοκολατα στο μιγμα των κροκων κι ανακατεψτε καλα.
ενωστε τα δυο μιγματα να εχετε ενα σοκολατενιο αφρατο μιγμα.
ριξτε και το λικερ στο μιγμα που εχετε.
βαλτε στο ψυγειο να σφιξη μερικες ωρες.

Δείτε ακόμη: Παστάκια σοκολάτας  ραφαέλο!!!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΓΛΥΚΟΥ

Βαλτε το παντεσπανι σε τσερκι πανω σε δισκο καλυμενο με μεμβρανη και κλειστε το με τσερκι τετραγωνο στις διαστασεις του παντεσπανιου.πινελωστε το με αρκετο σιροπακι.
βγαλτε απο το ψυγειο την μους κι αν εχη σφιξη χτυπηστε την με το μιξερ χειρος να αφρατεψη.ριξτε την μεσα στο τσερκι στρωστε την ομορφα να ειναι ισια και βαλτε καταψυξη να παγωση καλα. αφου παγωση το γλυκο αφαιρουμε το τσερκι και κοβομε ισα μεγεθους κομματια και βαζομε πανω σε δισκο στρωμενο με μεμβρανη και ξαναβαζομε καταψυξη μεχρι να τα γκαναζωσομε

ΓΚΑΝΑΖ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗς

500ΓΡ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
500ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΜΕΛΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

βαζουμε την κουβερτουρα σε μπαιν μαρι να λιωσει
εν τω μεταξυ εχομε βαλει σε κατσαρολακι την κρεμα γαλακτος και αφου καψει καλα να δειτε να αχνιζει χωρις να αρχισει να φουσκωνει την ριχνομε στην λιωμενη κουβερτουρα.προσθετομε και τι μελι αφηνουμε ενα λεπτο και χτυπαμε καλα να γινει γυαλιστερο γλασο.οταν γίνει χλιαρό καπως να ειναι μεταξυ 40-35 βαθμους περιχυνομε τα παστακια τα οποια εχομε ακουμπησει σε σχαρα μεσα σε ταψι .περιχυνομε με το γλασο και πολυ προσεκτικα μεταφερομε σε δισκο στρωμενο με μεμβρανη και βαζομε καταψυξη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

επειδη τα παστακια ειναι δυσκολο να μεταφερθουν ενα ενα εγω ακουμπησα ενα ενα παστακι στην κουταλα σπατουλα και σιγα σιγα αφου περιεχυσα ενα ενα με σοκολατα τα τοποθετησα πολυ προσεκτικα στον δισκο.εβαλα καταψυξη και μετα οταν ηθελα να σερβιρω τα μετεφερα παγωμενα στον δισκο σερβιρισματος και εβαλα ψυγειο συντηρηση να ερθουν στην σωστη θερμοκρασια.

Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: Roula’s sweet corner


Close