Πεντανόστιμα, αφράτα και μυρωδάτα ελιοψωμάκια για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους μας.

Super κολατσιό για σήμερα με τις πολυαγαπημένες μας ελιές Καλαμών…
Πεντανόστιμα, αφράτα και μυρωδάτα ελιοψωμάκια για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους μας.

ΥΛΙΚΑ

• 3/4 κούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για πασπάλισμα
• 2 και 1/2 κούπες χλιαρό νερό
• 1 κούπα ελιές Καλαμών και πράσινες χωρίς κουκούτσι
• 2 μεγάλα κρεμμύδια
• 3 φακελάκια ξηρή μαγιά
• 1 πρέζα ζάχαρη
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Φρέσκια ρίγανη
• Θυμάρι
• Δυόσμο
• 1 κ.σ. κάπαρη
• Σκόνη σκόρδου
• Περίπου 1 κιλό αλεύρι για ζύμωμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Σε ένα μπολ βάζουμε τη μία κούπα χλιαρό νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος μέχρι να αφρίσει.
• Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
• Προσθέτουμε τα κρεμμύδια περασμένα από το multi, την κάπαρη και τις ελιές και τα τσιγαρίζουμε.
• Τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη και το δυόσμο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
• Σε μια λεκάνη βάζουμε το παραπάνω μείγμα και προσθέτουμε το υπόλοιπο το νερό, το μείγμα της μαγιάς, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
• Λαδώνουμε δύο ταψάκια με αποσπώμενη βάση. Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος μπουνιάς και τα τοποθετούμε αραιά στο ταψί.
• Πασπαλίζουμε τα ελιόψωμα με ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδου και το θυμάρι και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για μια ώρα περίπου.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.

Πεντανόστιμα, αφράτα και μυρωδάτα ελιοψωμάκια για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους μας.

Πεντανόστιμα, αφράτα και μυρωδάτα ελιοψωμάκια για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους μας.

Πεντανόστιμα, αφράτα και μυρωδάτα ελιοψωμάκια για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους μας.

Πεντανόστιμα, αφράτα και μυρωδάτα ελιοψωμάκια για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους μας.

Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: Όλα Νηστίσιμα

Close