Πεντανόστιμη, αφράτη Νηστίσιμη Καρυδόπιτα με σοκολάτα !!!

Υλικά

1 φλ. Ηλιέλαιο
1 1/2 φλ. ζάχαρη
2 φλ. καρύδια
4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ. Χυμό πορτοκάλι
1/2 φλ. Κονιάκ
1/2 κουτ. γλ. κανέλα
1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο
3 κουτ. γλ. μπέικιν
1 κουτ. γλ. σόδα

Για το σιρόπι:

250 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό
Σιρόπι σοκολάτας παχύρρευστο

Για την επικάλυψη:
250 γρ. κουβερτούρα
4 κ.σ. ηλιέλαιο

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα βάζουμε σένα ταψί και ψήνουμε στους 180° για περίπου 40 λεπτά στον αέρα.

Για το σιρόπι:

Βάζουμε όλα τα υλικά σένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 2-3 λεπτέ… σιροπιάζομαι το γλυκό μόλις βγει απόν τον φουρνο…. το σιρόπι να’ ναι χλιαρό….

Για το γλάσσο:

‘Λιώνουμε την σοκολάτα με το ηλιέλαιο και το απλώνουμε πάνω στο γλυκό.

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ


Close