Πεντανόστιμη και εντυπωσιακή κυπριακή τυρόπιτα!

Υλικά:

Υλικά Α

3 ποτήρια χαλούμι τριμμένο λεπτά
3 ποτήρια αλέυρι για κέικ
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι μαστίχα αλεσμένο
1/2 κουταλάκι Μέχλεπι αλεσμένο
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο

Υλικά Β

8 αυγά
1 ποτήρι σπορέλαιο
1/2 ποτήρι γάλα
4 καλά γεμάτες κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι διαλυμένο στο γάλα
Λίγο σουσάμι για το τέλειωμα.

Εκτέλεση.:

Ανακατεύω όλα τα Α υλικά με ένα ξύλινο κουτάλι. Αν μας αρέσει προσθέτουμε 1/2 ποτήρι σταφιδάκια και 1/2 ποτήρι ζάχαρη.
Σε μια άλλη λεκάνη κτυπάμε πολύ λίγο τα αυγά απλώς να ενωθούν. Προσθέτουμε το λάδι σιγά σιγά το μείγμα του γιαουρτιού με το γάλα.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι. Το μείγμα πρέπει μόλις που θα πέφτει από το κουτάλι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα.
Τοποθετούμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα που έχει στη μέση τρύπα.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο 190 βαθμών.
Ανοίγουμε μετά από τουλάχιστον 40 λεπτά αφού το κέικ μας θα έχει ψηλώσει πάρα πολύ και άρχισε να ροδοκοκκινίζει. Χαμηλώνουν στους 170 και το βγάζουμε από το φούρνο όταν δοκιμάζουμε με μαχαίρι και βγαίνει καθαρό.
Αυτή η συνταγή είναι της γιαγιάς μου και είναι πεντανόστιμη ! Καλή επιτυχία!

Chrystalla Alexandrou- OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΟΙΔΕΣ

Close