Πεντανόστιμο Καρβέλι γεμιστό με αρνάκι

Υλικά

1 μεγάλο καρβέλι
1 500 με 2 κιλά αρνάκι μπούτι ξεκοκαλισμένο σε μερίδες
4 μέτριες πατάτες τηγανιτές σε χοντρές ροδέλες
1 ποτήρι ντοματοπολτό
3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
4-5 σκελίδες σκόρδο
2 ξύλα κανέλα
μπόλικο μπαχάρι σε κόκκους
3 φύλλα δάφνης
200 γραμ κίτρινη μοτσαρέλα
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Πλένουμε και στραγγίζουμε το αρνάκι.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει.
Σοτάρουμε το αρνάκι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο χοντροκομμένα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά, την ντομάτα και νεράκι.
Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να είναι μαλακό το κρεατάκι μας.
Χαράζουμε το καρβέλι γύρο γύρο και αφαιρούμε την ψίχα.
Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις αραδιάζουμε στα πλαϊνά και στον πάτο του καρβελιού.
ρίχνετε αλατοπίπερο.
Όταν είναι έτοιμο το κρεατάκι μας το στρώνουμε πάνω από τις πατάτες και από πάνω σκεπάζουμε με την μοτσαρέλα.
Αν θέλετε δεν βάζετε τις πατάτες.
Βάζουμε το καρβέλι σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200.

Καλή επιτυχία

Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο Facebook: Γιαγιά Μαίρη Εν Δράσει:


Close