Πεντανόστιμο Trifle με κουλουράκια πασχαλινά, μους λεμονιού και φράουλες

Υλικά

300γρ. κουλουράκια πασχαλινά σπασμένα

Για την κρέμα λεμονιού

500ml κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
150ml φρέσκο χυμό λεμονιού
ξύσμα από 3 λεμόνια

Για το γαρνίρισμα

400γρ. φράουλες
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας λιμοντσέλο
φυλλαράκια μέντας

Διαδικασία

Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σφίξει η κρέμα και να κάνει τις πρώτες ρυτίδες. Με το μίξερ σε λειτουργία προσθέτετε σταδιακά το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα.

Τη μεταφέρετε σε μπολ και την αφήνετε για μερικές ώρες στο ψυγείο να παγώσει για να σφίξει.

Παίρνετε ένα ρηχό γυάλινο μπολ και κάνετε με στρώση με σπασμένα κουλουράκια, απλώνετε από πάνω τη μισή κρέμα, συνεχίζετε με δεύτερη στρώση από σπασμένα κουλουράκια και τελειώνετε με την υπόλοιπη κρέμα.

Πριν σερβίρετε κόβετε τις φράουλες σε φέτες και τις ραντίζετε με το λικέρ και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε και στη συνέχεια διακοσμείτε το γλυκό με φυλλαράκια μέντας και το σερβίρετε μοιράζοντάς το με ένα κουτάλι σε μπολ.

Πηγή: olivemagazine.gr

Close