Περπατόπιτα κέικ

Δεν είχα ιδέα ότι σε κάποια μέρη της Ελλάδας γιορτάζουν όταν ένα μικράκι κάνει τα πρώτα του βήματα. Αφού το έμαθα όμως, δεν μπορούσα να αφήσω την ευκαιρία να πάει χαμένη! Το έθιμο λέει ότι πρέπει να φτιαχθούν 4 περπατόπιτες, μία για το σπίτι, μία για κάθε γιαγιά (που θα ασημώσουν τα ποδαράκια του μωρού) και μία για την νονά (που θα του πάρει παπούτσια)! Εγώ έφτιαξα μία βέβαια και τους κάλεσα όλους, να ξεμπερδεύουμε! Καθένας έφερε ένα αντικείμενο στο παιδάκι που συμβολίζει από ένα επάγγελμα, και αφού κόψαμε την περπατόπιτα και την τσακίσαμε, αφήσαμε το μικρούλι να διαλέξει ποιο αντικείμενο θέλει για να δούμε ποιο επάγγελμα θα ακολουθήσει. Η κόρη μου λοιπόν βούτηξε τον πλάστη!

Υλικά 12 μερίδες

3 αυγά
3/4 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
0.5 ποτήρι ηλιέλαιο
2 ποτήρια αλεύρι (κοσκινισμένο)
1 βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν
50 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
50 γρ. καρύδια
κανέλα
γαρύφαλο
2 κ.σ. ζάχαρη
50 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. λευκή σοκολάτα
2 κ.σ. κακάο

Οδηγίες

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά.

Προσθέτουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο), το μπέικιν, την κανέλα και τη βανίλια, εναλλάξ με το γάλα και το λάδι.

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Χτυπάμε στο μούλτι τα καρύδια και προσθέτουμε 2 κ.σ. ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλλο.

Βάζουμε τη μισή ζυμη σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα με τα καρύδια και τις σταγόνες σοκολάτας, και από πάνω ρίχνουμε και την υπόλοιπη ζύμη.

Ψήνουμε για 45-50′.

Φτιάχνουμε το γλάσο βράζοντας την κρέμα γάλακτος. Την αφαιρούμε από το μάτι και ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Όταν κρυώσει, στολιζουμε με το γλάσο το κέικ μας και βάζουμε ψυγείο.

Από πάνω μπορούμε να φτιάξουμε ό,τι σχετική με πατουσάκια διακόσμηση θέλουμε. Εγώ εκτύπωσα 2 πατουσάκια, έκοψα το εσωτερικό τους και εβαλα το χαρτί πάνω στην πίτα μου. Πασπάλισα με κακάο και έτσι είχα πολύ εύκολα διακόσμηση με πατούσια!

Πηγή: cookpad.com
Close