Πίτα ή κέικ με μούστο

Φθινόπωρο χωρίς σταφύλια και μούστο δεν υπάρχει. Μια θεσπέσια (έτσι την χαρακτήρισε ο γιος μου όταν την δοκίμασε) φθινοπωρινή, μοσχομυριστή και κυρίως υγιεινή πίτα για όλες τις ώρες της ημέρας…

Πίτα ή κέικ με μούστο

ΥΛΙΚΑ
• 3/4 κούπας νερό
• 1 κούπα ζάχαρη
• 1/2 κούπα ελαιόλαδο
• 1 κόκκινη φαρίνα (500 γρ.)
• 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
• 1/2 κ.γλ. κανέλλα
• 1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο
• 3/4 κούπας μούστο
• 1 και 1/2 κούπα σταφίδες και καρύδια θρυμματισμένα
• Κανέλλα και σησάμι για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το νερό, το μούστο, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
• Προσθέτουμε την κανέλλα και το γαρύφαλλο.
• Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τις σταφίδες με τα θρυμματισμένα καρύδια και τα προσθέτουμε και αυτά.
• Τέλος προσθέτουμε τη φαρίνα και το μπέικιν κοσκινισμένα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
• «Αλευρωβουτυρώνουμε» ή τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί διαμέτρου 28 cm. και αδειάζουμε το μείγμα.
• Πασπαλίζουμε με τη κανέλλα και το σησάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι μας.

Από την αγαπημένη μου σελίδα όλα νηστίσιμα


Close