Πίτα πεινιρλί: Υπέροχη ιδέα για μπούφε η πάρτυ!

Πίτα πεινιρλί, η αλλιώς ζαμπονοτυρόπιτα ανοιχτή με ζύμη από πεινιρλι!Μια πολύ ωραία ιδέα και πεντανόστιμη!

Υλικα

7 φλτσ αλευρι, μισο γοχ μισο για τσουρεκια
25 γρ μαγια
3 κουτ σουπας ζαχαρη
3 κουτ σουπας λαδι
1 φλτσ νερο
1 φλτσ γαλα
2 αβγα
1 κουτ γλ αλατι
Ζυμωνουμε και αφηνουμε στη λεκανη τη ζυμη να διπλασιαστει.

Γεμιση

60 γρ βουτυρο η μαργαρινη
60 γρ κορν φλαουερ
3 αβγα
300 γρ γαλα
200 γρ κασερι η γραβιερα
100 γρ κεφαλοτυρι
αλατι και πιπερι

Ζαμπον

Εκτέλεση

Βαζουμε το γαλα το βουτυρο και το κορν
φλαουερ σε κατσαρολα και ανακατευουμε μεχρι να πηξει. Βγα ζουμε απο τη φωτια και ριχνουμε τα αβγα χτυπημενα ελαφρα και τα τυρια. Αλατι και πιπερι αφου δοκιμασουμε πρωτα.
Τοποθετουμε την ζυμη σε ταψι περιπου 38 εκ η στο μεγαλο ταψι της κουζινας, στον πατο και στα τοιχοματα. Στρωνουμε τις φετες ζαμπον πανω στη ζυμη και ριχνουμε το μειγμα τυριων. Δεν περιμενουμε να φουσκωσει. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για30 λεπτα.

Από τη Σταυρούλα καιτατζη

Close