Πολύ αφράτα τσουρέκια! Δοκιμάστε τα θα σας ενθουσιάσουν…μπορούν να γίνουν και φανταστικά κρουασάν για όλες τις μέρες όχι μόνο το Πάσχα!!!”
  1. Ο νέος είναι ωραίος…. ο παλιός είναι αλλιώς….
    Τα τσουρέκια μου προ ίντερνετ εποχής!!!!
  2. Χρόνια τα έκανα και τα είχα συστήσει σε πολλές φίλες μου οι οποίες ακόμη και σήμερα δεν αλλάζουν τη συνταγή και τα κάνουν, μου τα θύμισε μία φίλη μου από τα παλιά σήμερα που κάνει τα δικά μου τσουρέκια, κι εγώ δεν τα είχα αναρτήσει τόσα χρόνια.
  3. Έκανα άλλες συνταγές, πολύ ωραία και νόστιμα τσουρέκια…μου αρέσει να πειραματίζομαι και αποφάσισα να τα κάνω επιτόπου, γιατί τα υλικά είναι πολύ απλά όπως και η διαδικασία!!!
  4. Τσουρέκια γεμάτα από βούτυρο, γάλα και αυγά, απαλά με ίνες, αφράτα, αλλά όχι φούσκες όπως είναι τα περισσότερα της αγοράς… που γίνονται με νερό…αυτά είναι τσουρέκια της μαμάς αλλά ζυμωμένα ελάχιστα και αυτή είναι η ιδιαιτερότητά τους που τα κάνει αφράτα!
  5. Δοκιμάστε τα θα σας ενθουσιάσουν…μπορούν να γίνουν και φανταστικά κρουασάν για όλες τις μέρες όχι μόνο το Πάσχα!!!

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα και λιώνουμε μέσα τη ζάχαρη.(προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε και 3 κουταλιές ιμβερτοποιημένη ζάχαρη ΕΔΩ εγώ έβαλα 3 κουταλιές σιρόπι από γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι) και το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το αλάτι, πρέπει να είναι τόσο ζεστά ώστε να δέχεται το χέρι μας.
    προσθέτουμε τα αυγά εκτός απο ένα κρόκο που θα αλείψουμε τα τσουρέκια αραιωμένο με 2-3 κουταλιές νερό.
  3. Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι κάνουμε μία λακκούβα τρίβουμε τη μαγιά και προσθέτουμε τα υγρά υλικά μας.
  4. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα ώστε να ενωθούν.
  5. Βουτάμε το χέρι στο αλεύρι από το μισό φλιτζάνι πασπαλίζουμε και διπλώνουμε μερικές φορές.
  6. Η ζύμη είναι μαλακιά αλλά εύπλαστη,…δεν την παιδεύουμε…. καμιά φορά θέλει λίγο αλεύρι μισό φλιτζάνι.. παραπάνω ή παρακάτω ανάλογα με το αλεύρι….
  7. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη ή μία πλαστική σακούλα και μία πετσέτα κουζίνας, βάζουμε τη λεκάνη στο φούρνο, όπως και ένα μεταλλικό μπολ με ζεστό νερό κάτω-κάτω στο φούρνο, έχουμε προθερμάνει τους 50 βαθμούς, σβήνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τη λάμπα του φούρνου να καίει, μέχρι να διπλασιαστεί ή τριπλασιαστεί η ζύμη…..
  8. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη κόβουμε κομμάτια και πλάθουμε μικρά μεγάλα τσουρέκια γεμιστά ή σκέτα.
  9. Η ζύμη πλάθεται πολύ ωραία χωρίς να θέλει αλεύρι, μπορούμε να λαδώσουμε τις παλάμες μας με μερικές σταγόνες ηλιέλαιο.
  10. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις. ή στον αέρα στους 160 βαθμούς!
  11. Τα γεμιστά δε τα λατρεύουν σχεδόν όλοι, μικροί ή μεγάλη.. με 1-2 κουταλιές μερέντα γεμίζουμε το κάθε κορδόνι!
  12. Περιμένουμε 15 λεπτά και τα περνάμε με τον κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νεράκι.
  13. .Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή αμύγδαλα.
  14. Δεν τα αφήνουμε πολύ ώρα, τα ψήνουμε σύντομα γιατί θα φουσκώσουν και στο φούρνο….αλλιώς σκάνε!!!
  15. Ψήνουμε 25-30 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.
  16. Υπέροχα αφράτα αλλά γεμάτα γεύση, σου θυμίζουν Πάσχα Ελλήνων!!!

Πολύ αφράτα τσουρέκια! Δοκιμάστε τα θα σας ενθουσιάσουν…μπορούν να γίνουν και φανταστικά κρουασάν για όλες τις μέρες όχι μόνο το Πάσχα!!!”

Πολύ αφράτα τσουρέκια! Δοκιμάστε τα θα σας ενθουσιάσουν…μπορούν να γίνουν και φανταστικά κρουασάν για όλες τις μέρες όχι μόνο το Πάσχα!!!”

Πολύ αφράτα τσουρέκια! Δοκιμάστε τα θα σας ενθουσιάσουν…μπορούν να γίνουν και φανταστικά κρουασάν για όλες τις μέρες όχι μόνο το Πάσχα!!!”

Πολύ αφράτα τσουρέκια! Δοκιμάστε τα θα σας ενθουσιάσουν…μπορούν να γίνουν και φανταστικά κρουασάν για όλες τις μέρες όχι μόνο το Πάσχα!!!”

Πολύ αφράτα τσουρέκια! Δοκιμάστε τα θα σας ενθουσιάσουν…μπορούν να γίνουν και φανταστικά κρουασάν για όλες τις μέρες όχι μόνο το Πάσχα!!!”

Πολύ αφράτα τσουρέκια! Δοκιμάστε τα θα σας ενθουσιάσουν…μπορούν να γίνουν και φανταστικά κρουασάν για όλες τις μέρες όχι μόνο το Πάσχα!!!”

Πολύ αφράτα τσουρέκια! Δοκιμάστε τα θα σας ενθουσιάσουν…μπορούν να γίνουν και φανταστικά κρουασάν για όλες τις μέρες όχι μόνο το Πάσχα!!!”

Καλή επιτυχία!!! πηγη: https://zzcook.blogspot.gr

Πηγή: i-gastronomie.gr
Close