Πώς φτιάχνουμε μπεν μαρί

Πλέον υπάρχουν ειδικά σκεύη μπεν μαρί στο εμπόριο, όμως ο καλύτερος τρόπος είναι και ο πιο απλός: ένα μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα.

Την κουβερτούρα δεν τη λιώνουμε ποτέ απευθείας στη φωτιά επειδή μπορεί να καεί. Η θερμοκρασία πρέπει να ανεβαίνει σταδιακά και η σοκολάτα να μην έρχεται σε απευθείας επαφή με την πηγή της θερμότητας. Γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιούμε μπεν μαρί.

Καταρχάς, βάζουμε μια κατσαρόλα με λίγο νερό στη φωτιά.

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr

Close