Πως να κάνουμε σπιτική κρέμα marshmallows!

Υλικά
Απόδοση: Περίπου 5 φλιτζάνια
3 μεγάλα ασπράδια αυγών
2/3 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού-γλυκόζη ή corn syrop
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
κακάο για σοκολάτενια γεύση( προαιρετικά)

 

Οδηγίες
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μαζί μέχρι να αφρατέψουν χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ Με το μίξερ σε λειτουργία , ρίχνουμε σιγά-σιγά 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Κτυπήστε έως ότου γίνει σαν μαρέγκα. (Σε αυτο το σημείο εάν θελουμε προσθέτουμε κακάο κοσκινισμένο περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας).

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατέψτε 1/3 φλιτζάνι νερό, το σιρόπι καλαμποκιού, και τα υπόλοιπα 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη. Τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να βράσει. Ξεκινήστε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, αλλά ποτέ μην πάρετε τα μάτια σας από αυτό. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το μίγμα να φτάσει περίπου 120 βαθμούς
C με ένα θερμόμετρο καραμέλας θα πάρει περίπου 10-15 λεπτά.

(Το ζεστό σιρόπι μπορεί να κάνει φούσκες στις πλαϊνές πλευρές, γυρίστε τη θερμότητα για σύντομο χρονικό διάστημα ή αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όταν το σιρόπι ξανακατέβει αυξήστε τη θερμότητα και συνεχίστε το μαγείρεμα.)

Βάλτε μια παλιά καθαρή πετσέτα κουζίνας πάνω από την μπροστινή πλευρά της κατσαρόλας αφήνοντας μία ανοικτή πλευρά για να χύσετε στο σιρόπι. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέστε σιγά-σιγά το ζεστό σιρόπι στο αυγό-λευκό μείγμα Αυξήστε την ταχύτητα του μίξερ σε υψηλή και συνεχίζουμε το χτύπημα για 6-8 λεπτά. Προσθέστε τη βανίλια και συνεχίστε να κτυπάτε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με κρέμα marshmallow, 2-4 λεπτά ακόμα.
Αφήστε να κρυώσει, και με ένα κουτάλι το τοποθετείται και το φυλάσσεται σε ερμητικά σφραγισμένα βάζα στο ψυγείο μέχρι και ένα μήνα.


Close