Πρωτοχρονιάτικο αγριογούρουνο πρασάτο με ουίσκι

ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΠΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΟΥΙΣΚΙ
Υλικα
3 κιλά αγριογούρουνο σε μερίδες
2 μέτρια κρεμμύδια
4 σκελιδες σκορδο
2 δαφνοφυλλα
1 κουπα ντοματακια ψιλοκομμενα
1 κουπα κρασί κόκκινο
1 φλυτζανι ουισκι
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 κουπα ελαιόλαδο
1 κουπα χυμο πορτοκαλιου
2 δεματακια ψιλα πρασα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το κρέας σε μια λεκανη με νερο και ξυδι αφου το πλενουμε καλα για να φυγει το αιμα!
Το αφηνουμε περιπου 2 ωρες!
Στη συνεχεια το ξαναπλενουμε και βαζουμε το κρεας με τα ψιλοκομμενα κρεμμυδια ,το σκορδο ,αλατι ,πιπερι, δαφνοφυλλα , το λαδι και το κρασι στην λεκανη για ολο το βραδυ για μαριναρισμα στο ψυγειο!
Την επομενη μερα το στραγγιζω ,το σκουπιζω καλα και το σοταρω για να ροδισει και απο τις δυο πλευρες!
Αφου παρουν λιγο χρωμα τα σβηνω με το ουισκι!
Πλενω , κοβω τα πρασα ,τα στραγγιζω και τα βαζω στη γαστρα!Αλατοπιπερωνω ,τοποθετω τα κομματια κρεατος επανω στα πρασα και ριχνω την ντοματα!Ριχνω ολη τη μαριναδα στη γαστρα και ψηνω στους 250 β για 1,5 ωρες ! Ριχνω και το χυμο πορτοκαλιου για αλλη μιση ωρα και ειναι ετοιμο για σερβιρισμα!
Αναλογα τον φουρνο σας!

Sofia Kara
Sofia Kara

Από μικρο παιδί αγαπούσα την κουζίνα! Γεννήθηκα στην Έδεσσα ,έζησα όμως σπούδασα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Η μοίρα όμως το έφερε και για χρονιά ασχολήθηκα με τα κοινά της πόλης που ζω τώρα στην Ξάνθη! Επί 20 χρόνια διετέλεσα πρόεδρος στον ΟΤΕ και εκλεγμένη πανελλαδικά ,στο Χάντμπολ,στην τοπική αυτοδιοίκηση της Ξάνθης απο θέσεις προέδρου και αντιδημαρχος! Η μαγειρική ήταν το απωθημένο μου. Μα πιο πολύ απο όλα μου αρέσει η ζύμη! Βλέπω ,σχεδιάζω ,δημιουργώ! Αυτό είναι μεράκι ,είναι πάθος και τέχνη!


Close