Ένα ορεκτικό εξπρές, πανεύκολη, γρήγορη και νόστιμη πρόταση για παιδικό πάρτυ
ή για βραδυές με φίλους!
Για 20 κομμάτια θα χρειαστούμε:
1 φύλλο σφολιάτα ή ζύμη με προζύμι
12 φέτες ζαμπόν ή μπέικον
150 γρ φέτα περίπου
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Λίγος ξερός βασιλικός
Λίγο πιπέρι
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεπαγώσει καλά.
Λιώνουμε τη φέτα και την ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το βασιλικό και λίγο πιπέρι.
Κόβουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια
και την πατάμε λίγο με τα δάχτυλά μας να απλώσει ελαφρά.
Σε κάθε κομμάτι ζύμης βάζουμε 3 φέτες ζαμπόν
και λίγη φέτα.
Διπλώνουμε σε ρολό, φροντίζοντας να ενωθούν καλά οι άκρες.
Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κάθε ρολό σε 5 ροδέλες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο.
Αραδιάζουμε τις ροδέλες σε ταψί καλυμένο με λαδόκολλα
και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Έτοιμο το μεζεδάκι μας!
Καλή απόλαυση!
Πηγή: bettyscuisine.blogspot.com