Σεκέρ παρέ : Το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο γλυκο

Το Σεκέρ παρέ είναι ένα ανατολίτικο γλυκό πολύ ιδιαίτερο, με  πολύ ωραία γεύση και η μυρωδιά από το φρέσκο βούτυρο φανταστικόοοοο

ΥΛΙΚΑ :
3 1/2 με 4 φλτσγ αλευρι γοχ αλατινη,1φλτσγ ζαχαρη, 1 φλτσγ φρεσκο βουτυρο, 2 κουτγλ μπεικιν, 2 αβγα ολοκληρα, 1 κροκαδι, 1 κουτγλ ξυσμα λεμονιου,1κουτγλ αλατι, 40 αμυγδαλα ασπρισμενα 1 αβγο για το αλειμα
ΣΙΡΟΠΙ:
5 φλ τσγ ζαχαρη, 4 φλτσγ νερο 1 κουτγλ βανιλια, 2κουτσ χυμο λεμονι, 3 κουτσ γλυκοζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ενα μπωλ ανακατεψτε το αλευρι το μπεικιν τη ζαχαρη το ξυσμα και το αλατι.Στο μιξερχτυπηστε το βουτυρο και ριξτε τα αβγα σταδιακα και το κροκαδι ανακατευονταϛ με μια σπατουλα να γινει μια κρεμα για 5-10 λεπτα.Ριξτε το μειγμα αλευριου και ζυμωστε απαλα μεχρι να ενωθουν τα υλικα.Τυλιγετε τη ζυμη με μεμβρανη και αφηνετε στο ψυγειο ολη νυχτα.Την επομενη αναβετε το φουρνο στουϛ 180 και πλαθετε μπαλακια σαν μικρο καρυδι. Τα βαζετε σε ταψι με λαδοκολα και πατατε απο 1 αμυγδαλο απο πανω και αλειψτε με αβγο.Ψηστε για 20 λεπτα .ΣΙΡΟΠΙ:Ανακατεψτε ολα τα υλικα σε φαρδια καταρολα και βραστε για 7 λεπτα .Βουτηξτε τα σεκερ παρε στο σιροπι καυτα για 8-10 λεπτα και αν μπορειτε περιμενετε να κρυώσουν και δοκιμάζετε!

την αρχική Συνταγη την είδα εδω

 

Close