Σελινόριζα αλά πολίτα !!!Ένα φαγητό οικονομικό!! όλο γλύκα και αρώματα..!!

Ένα φαγητό οικονομικό!! όλο γλύκα και αρώματα..!!Νηστίσιμο!

Υλικά

1 Μεγάλη σελινόριζα
4 καρότα
1 κούπα αρακά
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε κύβους
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού άνηθο
Χυμό από 1,1/2 λεμόνι
2 κουταλιές σούπας κορν -φλάουρ
Αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεσή

Καθαρίστε την σελινοριζα και κόψτε την σε χοντρούς κύβους!!
Βάλτε την κατσαρόλα με το λάδι στην φωτιά και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια και την σελινόριζα ,ρίξτε τα καρότα τον αρακά τον άνηθο και συνεχίστε το τσιγάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα !!
Προσθέστε το πιπέρι κ αλάτι και 3 ποτήρια του νερού νερό Σκεπάστε και αφήστε το φαγητό να βράσει!!
Όταν θα είναι έτοιμο δεν θέλουμε πολλά ζουμιά μέσα στην κατσαρόλα διαλύστε τις 2 κουταλιές κορν φλάουρ με το χυμού λεμονιών και ρίξτε το στην κατσαρόλα…Σβηστέ στην φωτιά και αποσύρετε την κατσαρόλα!!
Κούνησε γυρο γύρω την κατσαρόλα να πήξη λίγο το ζουμί και σερβίρετε..!!
Gogo Samiou‎

«ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.


Close