Συνταγή για ψωμί μαργαρίτα

ΨΩΜΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
Θα μοσχοβολήσει το σπίτι σας ψωμάκι !
Υλικά :
– 200 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
– 150 γραμ. αλεύρι κίτρινο
– 250 γραμ. αλεύρι ζέας
– 35 γραμ. νωπή μαγιά
– 2 κ.γ. ζάχαρη
– 1 κ.γ. αλάτι
– 1 κ.σ. γλυκάνισο
– 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και ½ ζεστό.
Εκτέλεση :
Σε μία λεκάνη κοσκινίζουμε τα αλεύρια, προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε ελαφρά και ανοίγουμε μια λακουβίτσα στη μέση.
Στο ½ φλιτζάνι ζεστό νερό προσθέτουμε το γλυκάνισο και το αφήνουμε 2-3 λεπτά και μετά σουρώνουμε.
Στο 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό ρίχνουμε τη ζάχαρη και διαλύουμε την μαγιά. Στη συνέχεια την προσθέτουμε στα αλεύρια , ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε και το νερό από το γλυκάνισο.
Ζυμώνουμε καλά για 7-8 λεπτά και μέχρι η ζύμη μας να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ή αλεύρι (γ.ο.χ.)
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 7 ίσα μέρη και πλάθουμε μικρά καρβελάκια.
Τα τοποθετούμε κυκλικά, σχηματίζοντας μαργαρίτα (να υπάρχει απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν) σε ένα ταψάκι διαμέτρου 28εκ. που έχουμε αλείψει με λάδι και αφήνουμε το ψωμάκι μας σκεπασμένο με μια πετσέτα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει (εγώ το βάζω στο φούρνο στους 50 βαθμούς).
Μετά από μια ώρα αλείφουμε απαλά με χλιαρό νεράκι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 40 λεπτά περίπου.
Όταν ψηθεί το τοποθετούμε αμέσως σε σχάρα για να μην υγραθεί και για να μείνει τραγανό απ έξω και αφράτο εσωτερικά.

1 2 ψωμί μαργαρίτα

Από τη Ρούλα Γιαννιώτη.

Τη Ρούλα θα τη βρείτε και στη σελίδα της στο facebook,Συνταγομπερδέματα της Ρούλας

 

Close