Σιροπιαστό κείκ με καραμέλα και πορτοκάλι της Εφης

Σιροπιαστό κείκ με καραμέλα και πορτοκάλι της Εφης

ΥΛΙΚΑ

1/2 κούπα γάλα 1/2 κούπα χυμο πορτοκάλι 1 baking powder 1 συσκευασία βούτυρο 1 βανίλια 2 κουπες ζάχαρη 3 κούπες αλεύρι 4 αβγά ξύσμα από ένα πορτοκάλι 1 συσκευασία φυτική σαντιγύ Για το σιρόπι 1 κούπα ζάχαρη 2 κούπες νερό Για την καραμέλα 2 κούπες ζάχαρη νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τη σαντιγύ και την αρωματίζουμε με λίγο χυμό και λίγο ξύσμα.Την αφήνουμε στο ψυγείο. Ετοιμάζουμε το σιρόπι,βράζοντας το για περίπου δέκα λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσε.ι Προθερμαίνουμε το φούρνο.Λιώνουμε το βούτυρο στο μικροκυμμάτων και το χτυπάμε με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε υγρά και στερεά υλικά εναλλάξ,μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Το ψήνουμε και όπως είναι ζεστό το σιροπιάζουμε. Προσθέτουμε τη σαντιγύ σε όλη την επιφάνεια του κέικ. Για την καραμέλα μας,ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη μία κούπα ζάχαρη.Προσέχουμε να μην καεί,μόνο να υγροποιηθεί και να πάρει χρώμα.Όταν συμβεί αυτό,ρίχνουμε και τη δεύτερη κούπα ζάχαρη,μέχρι να λιώσει και αυτή.Ρίχνουμε την καυτή καραμέλα σε λαδόκολλα και την αφήνουμε να κρυώσει.Στη συνέχεια,την τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και τη σπάμε με σφυρί ή γουδοχέρι.Πασπαλίζουμε το κέικ μας και σερβίρουμε.

σιροπιαστο κεικ_καραμέλα_πορτοκάλι

σιροπιαστο κεικ_καραμέλα_πορτοκάλι-

 

Η Έφη Μπαξεβάνη, διαχειρίζεται την ομάδα <Μαγειρεύουμε με μεράκι> στο facebook,όπου η ίδια και τα μέλη της ομάδας μοιράζονται καθημερινά συνταγές και μαγειρικές εμπειρίες.

ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK :https://www.facebook.com/groups/1126510527364818/

Close