Σουτζουκάκια κοτόπουλου στο φούρνο, με κινόα για το παιδί και με ρύζι με κάρυ για τον μπαμπά μας

Υλικά:

Για τα σουτζουκάκια:
Μισό κιλο κιμά κοτόπουλου
Μισή πατάτα
1 κρεμμύδι ξερό
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
2 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
2 μεγάλες ντομάτες
Λάδι
Θυμάρι
Μαϊντανός

Για την κινόα:
1 φλυτζάνι κινόα
Σπιτικό ζωμό λαχανικών (ο ζωμός που είχαμε κρατήσει από την συνταγή «βελουτέ λαχανικών»)

Για το ρύζι:
1 φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο parboiled
Κάρυ
Λάδι
Αλάτι

Εκτέλεση:

Για τα σουτζουκάκια:
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά,το κολοκυθάκι τριμμένο, την πατάτα τριμμένη, το καρότο τριμμένο, το μισό κρεμμύδι τριμμένο, την βρώμη, θυμάρι, δύο κουταλιές της σούπας λάδι, τον μαϊντανό και πλάθουμε καλά τον κιμά μας με όλα τα υλικά. Βάζουμε τον κιμά για μισή ώρα περίπου στο ψυγείο και έπειτα σχηματίζουμε τα σουτζουκάκια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό από τις ντομάτες που έχουμε αλέσει, ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι που μας έχει μείνει, λίγο λάδι, λίγο θυμάρι, και μαγειρεύουμε την σάλτσα μας για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει, σε χαμηλή φωτιά.
Σε ένα πυρέξ βάζουμε την σάλτσα μας, Τα σουτζουκάκια και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180, στον αέρα, για περίπου 60 λεπτά.
Αν χρειάζεται νερό συμπληρώνουμε.

Για την κινόα:
Βράζουμε τον ζωμό λαχανικών σε χαμηλή φωτιά και όταν ο ζωμός έχει πάρει μία βράση ρίχνουμε την κινόα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 35 λεπτά.
Σταδιακά ελέγχουμε την κινόα γιατί μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσουμε νερό.

Για το ρύζι:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ένα φλιτζάνι ρύζι, δύο φλυτζάνια νερό, μισό κουταλάκι του γλυκού κάρυ, δύο κουταλιές της σούπας λάδι, αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι το ρύζι να πιει το νερό.

Σερβίρουμε σουτζουκάκια με κινόα για το παιδί και σουτζουκάκια με ρύζι για τον μπαμπά μας!

Καλή όρεξη!

* Αν το φαγητό προορίζεται για παιδί άνω του ενός έτους μπορούμε να προσθέσουμε αλάτι στα σουτζουκάκια και στην κινόα. Αλλιώς ο καθένας συμπληρώνει στο πιάτο του.

H συνταγη είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook:  Inside Motherhood


Close