Σπιτικές ρυζογκοφρέτες με τρία υλικά!

Καλές οι έτοιμες δεν λέω αλλά άλλο το σπιτικό έχει άλλη χάρη…και τι καλύτερο απο σπιτικές ρυζογκοφρέτες. Στην φωτογραφία που ακολουθεί μπορείτε να την κάνετε να μοιάζει με παγωτό για να δελεάσετε τα παιδιά περισσότερο.

Υλικά:

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
6 κούπες φουσκωτο ρύζι rice crisp (η δημητριακά ρυζιου)
1 πακέτο άσπρα marshmallows

για το ρύζι 

Bράζουμε το ρύζι κανονικά, σαν να πρόκειται να το φάμε πιλάφι.
Tο στραγγίζουμε και το απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα για να στεγνώσει και να ξεραθεί*.
Βάζουμε μπόλικο λαδάκι σε βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει πολύ καλά.
Ρίχνουμε λίγο ρύζι σε μεταλλικό σουρωτήρι με χερούλι και το βυθίζουμε στο καυτό λάδι για 10 δευτερόλεπτα περίπου. Το ρύζι θα φουσκώσει στη στιγμή.
Το τραβάμε από το τηγάνι και το αδειάζουμε σε δοχείο στρωμένο με χαρτί.
Επαναλαμβάνουμε ώσπου να τελειώσει το ρύζι.

* Αν έχουμε υπομονή περιμένουμε 5-6 ώρες αυτή την εποχή για να ξεραθεί το ρύζι, διαφορετικά το βάζουμε στο φούρνο στους 80 βαθμούς για 2 ώρες (ανάλογα και την ποσότητα) μέχρι να γίνει ξερό (θα μοιάζει πάλι σαν άβραστο).

Προσοχή γιατί καίγεται εύκολα αν το αφήσετε παραπάνω μέσα στο καυτό λάδι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Άκολουθήστε τις φωτογραφίες βήμα βήμα. Λιώστε το βούτυρο, στο ίδιο κατσαρολάκι σε πολύ σιγανή φωτιά για να μην σας καούν τα ρίξτε τα marshmallows και σιγά σιγά ανακατέψτε να λιώσουν. Αφού λιώσει ρίξτε το ρύζι και  ανακατέψτε.
Μετά βουτυρώστε ένα ταψάκι, ρίξτε εκεί το μείγμα και αφού αρχίσει να παγώνει, κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια.
Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε και με κουπάτ.

Παγωτά

Για να διακοσμήσετε τις ρυζογκοφρέτες σαν παγωτά…βουτήξτε σε λευκή σοκολάτα που θα έχετε χρωματίσει αν θέλετε και πασπαλίστε με χρωματιστή τρούφα.

(όταν κόψετε σε τετράγωνα κομμάτια, βάλτε ξυλάκια για να φαίνονται σαν παγωτά και κόψτε την μια γωνία να φαίνονται σαν δαγκωμένα)

spitikes_ryzogkofretes

 

Μπορείτε να παραλέιψετε τη διαδικασία του ρυζιου και να βάλετε δημητριακα ρυζιου!!!

Close