Στριφτή κιμαδόπιτα απο τη Sofia Kara

ΣΤΡΙΦΤΗ ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
800 γρ περιπου αλευρι
3 αυγα
1 φακ ξηρη μαγια
1 φλ γαλα χλιαρο
1 κγ ζαχαρη
1κγλ αλατι
1 φλ νερο χλιαρο
, λιγο ξυδι για να γινει τριφτη
και βουτυρο Μινερβινη για το αλειμμα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζω σε μια λεκανη τη μαγια τη ζαχαρη το νερο και ανακατευω!
Προσθετω το γαλα .τα αυγα, το ξυδι ,το αλευρι και το αλατι και ζυμωνω μεχρι να γινει μια ζυμη να μην κολλαει στα χερια μου!
Την αφηνω να ξεκουραστει !
Αφου ξεκουραστει τη χωριζω σε 12 μπαλακια!
Ανοιγω πρωτα τα τρια φυλλα τα βουτυρωνω και τα βαζω το ενα επανω στο αλλο!
Ανοιγω παλι τα τρια φυλλα και,προσθετω με το κουταλι το μειγμα του κιμα ! Τυλιγω σαν χαλι και τη στριβω!
Την τοποθετω στο βουτυρωμενο ταψι μου και με τα χερια μου την ανοιγω κι αλλο μεσα στο ταψι!
Το ιδιο κανω και με τα υπολοιπα 3 φυλλα που προκυπτουν !
Τα τοποθετω μακρια το ενα απο το αλλο γιατι φουσκωνουν πολυ!
Βαζω παλι βουτυρο και λαδι απο επανω και αλειφω με ενα κτυπημενο αυγο και γαλα!
Ψηνω στους 160 β για 40 λεπτα!
Ετοιμη για φαγωμα !
Γινεται πολυ τριφτη και νοστιμοτατη! Επειδη διπλασιαζεται πολυ μπορειτε να βαλετε 2 στριφταρια σε αποσταση το ενα απο το αλλο για να γινει πιο κριτσανιστη!

pita pita1 pita2 pita3 pita4

Close