Συνταγη για εκλερ ταψιου απο τη Σταυρουλα Καιτατζη!

 

Τι να πεις για αυτή τη συνταγή!!!Ειναι κολασμένη!!!Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν λατρεύει τα εκλερ!!!!Τώρα λοιπών αυτή η εκδοχή σε γλυκό ταψιού είναι ότι καλύτερο έχετε φάει!!!

Εκλερ ταψιου
Πρεπει να φτιαχτει από την προηγουμενη μερα
2 πακετα κριμ κρακερς η αλλιως γαλετα
Κρεμα ζαχαροπλαστικης σοκολατα
1 λιτρο γαλα
200 γρ ζαχαρη
60 γρ αλευρι γοχ
45 γρ κορν φλαουρ
30 γρ κακαο
4 αβγα ολοκληρα
40 γρ βουτυρο, μια κουταλιά δηλ
2 βανιλιες, η σποράκια από μια βανίλια
200 γρ κρεμα γάλακτος
Σε ένα μπωλ ενωνουμε με συρμα τη ζαχαρη το αλευρι το κορν φλαουρ το κακαο λιγο από το γαλα και τα αβγα ενώ στην κατσαρολα ζεσταίνουμε το υπολοιπο γαλα. Ρίχνουμε λιγο καυτο γαλα στο μειγμα των αβγων, το ανακατεύουμε και το ριχνουμε στην κατσαρολα. Ανακατεύουμε σε μετρια φωτια μεχρι να πήξει. Όταν βρασει για ένα λεπτο κατεβάζουμε από τη φωτια και ριχνουμε το βουτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιωσει. Το σκεπαζουμε με μεμβρανη για να μην πιασει πετσα και αφήνουμε να κρυώσει στον παγκο. Όταν εχει κρυωσει χτυπάμε την κρεμα γαλακτος σαν γιαουρτι και ενωνουμε με την πατισερι. Χτυπάμε στο μιξερ για 30 δευτ. και είναι ετοιμη.
Στρωνουμε το ένα πακετο κρακερς σε ένα ταψι, ριχνουμε την μιση κρεμα από πανω, στρωνουμε άλλο ένα πακετο πανω από την κρεμα και ριχνουμε την υπολοιπη κρεμα από πανω. Καλύπτουμε με το γλασο σοκολατας. Σκεπαζουμε με ένα αλουμινοχαρτο το ταψι και το βαζουμε στο ψυγειο, να μεινει ολη νυχτα!
Γλασο σοκολατας
250 γρ κουβερτουρα
200 γρ γαλα εβαπορέ
1κουταλια σουπας βουτυρο
Τα βαζουμε σε μια κατσαρολιτσα σε χαμηλη φωτια να ενωθουν. Όταν ομογενοποιηθουν βγαζουμε από την φωτια και ριχνουμε το βουτυρο. Ανακατευτούμε παλι να ενωθουν τα υλικα.
Συνταγη για εκλερ ταψιου απο τη Σταυρουλα Καιτατζη!

stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες

Close