Συνταγη για πολίτικο γλυκό απο τη Μαρία Μαρδα





Σιροπιαστή βάση με άρωμα  πορτοκαλιου και κρέμα ζαχαροπλαστικής πασπαλισμένη με κανέλα! Θεϊκό  αποτέλεσμα!


Πολιτικο γλυκο
Υλικα
160 ml ηλιελαιο,
1 γιαουρτι,
χυμο απο 1 πορτοκαλι,
ξυσμα απο 1 πορτοκαλι,
3 αυγα,
100γρ αλευρι,
250γρ σιμιγδαλι ψιλο,
1 κουταλακι μπεικιν
,150 γρ ζαχαρη.

Για το σιρόπι..
200 γρ ζχαρη,
300γρ νερο.

Για την κρεμα..
1 λιτρο γαλα,
100γρ ζαχαρη,
90γρ νισεστε
.Κανελα για πασπαλισμα

Εκτέλεση
Χτυπαμε το λαδι με το γιαουρτι τα αυγα το χυμο και το ξυσμα ,σε χαμηλη ταχυτητα στο μιξερ και προσθετουμε σιγα σιγα το αλευρι,το σιμιγδαλι,τη ζαχαρη και το μπεικιν
Βουτυρωνουμε ενα ταψι η ενα πυρεξ περιπου 30 επι 40εκατοστα και αδειαζουμε το μειγμα.
Ψηνουμε στους 190 στις αντιστασεις για 25 λεπτα περιπου.

Οταν το γλυκο ειναι στον φουρνο ετοιμαζουμε το σιρόπι.
Βραζουμε το νερο με τη ζαχαρη για 5 λεπτα.
Οταν βγαλουμε το γλυκο απο το φουρνο με μια οδοντογλυφιδα το τρυπαμε εδω και εκεί και περιχυνουμε την επιφανεια με το συροπι.
Αφηνουμε το γλυκο να κρυωσει.
Ετοιμαζουμε την κρεμα……Απο το γαλα κραταμε περιπου μια κουπα και διαλύουμε μεσα το νισεστε,το υπολοιπο το βαζουμε με τη ζαχαρη στη φωτια μεχρι να παρει βραση,στο καφτο γαλα προσθετουμε το γαλα με το νισεστε και ανακατευουμε καλα,συνεχιζουμε το βρασιμο μεχρι να πηξει η κρεμα.
Απλωνουμε την κρεμα πανω στο συροπιασμενο γλυκο και πασπαλιζουμε με κανελα

Αφηνουμε να κρυωσει καλα.Μπορουμε να το σερβίρουμε και με σιρόπι σοκολατας.

Συνταγη για πολίτικο γλυκό απο τη Μαρία Μαρδα Συνταγη για πολίτικο γλυκό απο τη Μαρία Μαρδα Συνταγη για πολίτικο γλυκό απο τη Μαρία Μαρδα Συνταγη για πολίτικο γλυκό απο τη Μαρία Μαρδα

 

Close