Συνταγή για κλασική πάστα φλώρα!

Η πάστα φλώρα είναι αγαπημένο και διαχρονικό γλυκό και αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να συνοδέψεις τον καφέ σου.

Υλικά:
250 γρ. βούτυρο
2 αυγά
250 γρ. ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες
500 γρ. μαρμελάδα (ό,τι γεύση θέλεις)

Εκτέλεση
Λιώνεις το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και μόλις είναι έτοιμο το ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπωλ, προσθέτεις τη ζάχαρη και ανακατεύεις καλά με το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.

Προσθέτεις ένα αβγό και τις βανίλιες και συνεχίζεις το ανακάτεμα.

Ρίχνεις το αλεύρι σε δόσεις και μόλις το μίγμα είναι έτοιμο αρχίζεις το ζύμωμα με το χέρι.

Παίρνεις τα 3/4 της ζύμης και τα στρώνεις σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι, δημιουργώντας τον πάτο της τάρτας.

Ρίχνεις πάνω στην ζύμη την μαρμελάδα και την απλώνεις καλά. Το μόνο που έμεινε είναι να κάνεις μία μικρή χειροτεχνία με την υπόλοιπη ζύμη για να την διακοσμήσεις.

Πλάθεις λεπτά μπαστουνάκια και τα τοποθετείς στην σειρά πάνω στην μαρμελάδα κάθετα και οριζόντια.

Αλείφεις με έναν κρόκο αυγού και την βάζεις να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Έτοιμη!

Close