Τα καλύτερα tips  για κρεμώδες σπιτικό παγωτό χωρις παγωτομηχανη



Προσπάθησες να φτιάξεις σπιτικό παγωτό αλλά το αποτέλεσμα δε σε ενθουσίασε; Υπάρχουν άραγε μυστικά για να φτιάξεις σπιτικό παγωτό υγιεινό, γευστικό αλλά μαλακό και κρεμώδες σαν αυτό του εμπορίου;
Δες εδώ όλα τα  tips  για κρεμώδες σπιτικό παγωτό χωρις παγωτομηχανη για να μη  γίνει  το παγωτο σου σκληρό σαν πέτρα !

Τι γάλα χρησιμοποιείς;

Αν χρησιμοποίησες γάλα χαμηλό σε λιπαρά, το παγωτό σου δεν πρόκειται να αποκτήσει την κρεμώδη υφή αλλά θα σχηματίσει κρυστάλλους. Ο κανόνας είναι πως όσο πιο λιπαρό είναι το γάλα που θα χρησιμοποιήσεις, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες επιτυχίας. Το φρέσκο πλήρες γάλα ή ακόμη και η κρέμα γάλακτος είναι άριστες επιλογές. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις μείγμα κρέμας γάλακτος και φρέσκου γάλακτος, στην αναλογία που επιθυμείς και καλή επιτυχία. Να θυμάσαι μόνο πως, όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα της κρέμας που θα χρησιμοποιήσεις τόσο πιο κρεμώδες αλλά και παχυντικό θα είναι το παγωτό σου.

Μήπως ξέχασες τη… ζάχαρη;

Παγωτό δίχως ζάχαρη γίνεται αλλά όχι με τη γνωστή υφή του. Αν θέλεις αποτέλεσμα αντίστοιχο με αυτό του εμπορίου μην προσπαθήσεις να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με γλυκαντικά γιατί απλά θα έρθεις αντιμέτωπη με ένα βατερλό! Σκέψου λοιπόν τι θέλεις και πράξε ανάλογα.

Μη φοβάσαι τ΄αυγά

Οι περισσότερες συνταγές σπιτικού παγωτού συγκαταλέγουν και τα αυγά στα απαραίτητα υλικά κι όχι τυχαία. Τα αυγά βελτιώνουν την υφή του παγωτού κάνοντάς το πιο μαλακό και βελούδινο. Αν λοιπόν εκτέλεσες τη συνταγή παραλείποντας το συστατικό αυτό, μην απορήσεις αν το παγωτάκι σου βγει κάπως σκληρό.

Ζελατίνη: Κάνει θαύματα

Η ζελατίνη κάνει θαύματα! Βοηθά το μείγμα να παγώσει χωρίς να κάνει κρυσταλλάκια αλλά να μείνει αφράτο και μαλακό ώστε να μπορέσεις να το σερβίρεις, βγάζοντας μικρές κουπ δίχως μεγάλη δυσκολία.

Ρίξε λίγο λικεράκι: Δίνει γεύση και υφή

Λίγες κουταλίτσες λικέρ θα δώσουν γεύση στο σπιτικό παγωτό και θα αποτρέψει την δημιουργία κρυστάλλων. Προσοχή μόνο μην το παρακάνεις: 1 με 2 κουταλιές της σούπας είναι αρκετές για κάθε λίτρο παγωτού.

Ζελατινη τροφιμων η μαγικη
-Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, το βάζουμε σε ένα ρηχό σκεύος (όπου θα μπορεί να παγώσει καλύτερα και ομοιόμορφα) και σκεπάζουμε την επιφάνειά του με μεμβράνη για να μην δημιουργηθεί πάγος.

Μην ξεχνάς το ανακάτεμα
-θα χρειαστεί να ανακατέψεις στο μίξερ τουλάχιστον 3 φορές το μείγμα κατά τη διάρκεια της ψύξης, διαδικασία μπελαλίδικη αλλά απαραίτητη για να γίνει το παγωτό σου μαλακό και αφράτο. Μην παραλείψεις αυτό το βήμα διότι το πιθανότερο είναι μόλις παγώσει το παγωτό σου, να δεινοπαθείς για να μπορέσεις να βγάλεις με το σκουπ μια μπάλα. Φρόντισε κάθε μια ώρα να ανακατέβεις στο μίξερ και να επανατοποθετείς το μείγμα στην κατάψυξη. Η διαδικασία είναι απαραίτητη για να πάρει το παγωτό αέρα και να μη γίνει σκληρό και συμπαγές.



Πατηστε εδω και δειτε τις  προτασεις του daddy cool για σπιτικο παγωτο χωρις παγωτομηχανη

πηγη

Close