ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ΜΟΥΡΛΙΑ!

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

3 ½ φλιτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι
1 φλιτζάνι πολύ κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε ½ «κύβους
¼ φλιτζάνι κρύα φυτίνη η μαργαρίνη
1 κουταλιά της σούπας. συν 1 ζάχαρη κουταλάκι του γλυκού
1 κουταλιά της σούπας. αλάτι
1 κουταλιά της σούπας. ξύδι

¾ του φλιτζανιού παγωμένο νερό

Για την γέμιση

5 φέτες χοντρές μπέικον
4 φλιτζάνια μακαρόνια βρασμένα
4 κουταλιές σούπας. βούτυρο (
4 κουταλιές σούπας. αλεύρι
2,5 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
1 κρόκο αυγού
τριμμένο τυρί – αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το πλέγμα μπέικον

8 φέτες μπέικον

Δείτε ακόμη: Πατατοσαλάτα με αυγό και μπέικον

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Για την ζύμη

Μετρήστε όλα τα συστατικά σας για την ζύμη και βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο και το λίπος σας είναι πολύ κρύο. (Βοηθά να τα βάλετε στην κατάψυξη )(Βοηθά επίσης να κρατήσετε το αλεύρι στο ψυγείο.)

Προσθέστε το αλεύρι, το βούτυρο, το λίπος τη ζάχαρη και το αλάτι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μίξερ και ανακατέψτε (Εάν δεν έχετε έναν επεξεργαστή τροφίμων, ανακατεύουμε τα ξηρά συστατικά και στη συνέχεια κόψτε τα λίπη στο μίγμα με τα δόντια από ένα πιρούνι μέχρι να έχετε πολύ μικρά κομματάκια βουτύρου Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. Σταδιακά προσθέτουμε το ξύδι χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι για να ανακατεύετε μέχρι η ζύμη είναι ένα μίγμα προσθέτοντας περισσότερο νερό, αν είναι στεγνή . Προσέξτε να μην υπερ-υγράνετε ζύμη σας – δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε και το ¾ φλιτζάνια νερό. Παρακολουθήστε τη ζύμη και σταματήστε την προσθήκη υγρού ευθύς μόλις αρχίσει να συσσωρεύεται.

Δείτε ακόμη: Πατάτες με μπέικον και κρεμμύδια στο φούρνο

Γυρίστε τη ζύμη έξω επάνω σε ένα καθαρό πάγκο και κάντε σε μπάλα. Από τη στιγμή που είναι σε μια μπάλα, κόψτε την μπάλα στο μισό, στη συνέχεια ζυμώστε τα μισά σε δίσκους. Τυλίξτε κάθε δίσκο ζύμης σε μεμβράνη και καταψύξτε τουλάχιστον 1 ώρα .Κρατήστε τη ζύμη στο ψυγείο μέχρι και 2 ημέρες, ή βάλτε σε κλειστή πλαστική σακούλα και παγώστε μέχρι και 1 μήνα, στη συνέχεια θα αποψυχθεί στο ψυγείο όλη τη νύχτα Μαλακώστε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου .

 

Λαδώνετε ελαφρά ένα πυρέξ . Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ένα φύλλο λαδόκολλας βάλτε ένα φύλλο ζύμης σε αυτό, στη συνέχεια καλύπτουμε με ένα άλλο φύλλο λαδόκολλας .Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη μεταξύ των δύο φύλλων λαδόκολλας σε ένα κυκλικό σχήμα μέχρι να είναι λίγο μεγαλύτερο από το πυρέξ.

Αφαιρέστε το πάνω φύλλο της λαδόκολλας και τυλίξτε το γύρω από τον πλάστη Τοποθετείστε στο πυρέξ . Σε αυτό το σημείο είναι καλύτερα να το βάλετε πίσω στο ψυγείο για 30 λεπτά έως 1 ώρα.

                      Εικόνα από Macey J. Foronda / Buzzfeed

Πατήστε τη ζύμη .Αφήνοντας αρκετή ζύμη στα άκρα, κόψτε την προεξοχή με ένα μαχαίρι ή ψαλίδι.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C .Τσιμπήστε την ζύμη σε όλη της την επιφάνεια με ένα πιρούνι. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα, και συμπληρώστε με ξερά φασόλια ή άλλα όσπρια Ψήστε 25 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και τα όσπρια Μειώστε τη θερμοκρασία στους 170 C . Ξαναβάλτε στο φούρνο και ψήστε λίγο ακόμα.

Για την γέμιση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente, ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Τσιγαρίστε τα κομμάτια μπέικον σε τηγάνι.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο, βάλτε και ανακατέψτε το αλεύρι για 1-2 λεπτά. Τώρα έχετε αυτό που ονομάζεται «ρου» – ίσα μέρη βουτύρου και αλεύρι μαγειρεύονται μαζί. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε και πάλι για 5-10 λεπτά μέχρι να πήξει. Τώρα έχετε μια μπεσαμέλ. Προσθέτουμε και την σκόνη μουστάρδας και ανακατεύουμε.

                        Εικόνα από Macey J. Foronda / Buzzfeed

Βάλτε και τον κρόκο αυγού στην μπεσαμέλ και ανακατέψτε γρήγορα

Προσθέστε όλα τα τυριά και ανακατεύετε και το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέστε τα μακαρόνια και τα κομμάτια μπέικον στην σάλτσα τυριού.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210 C.

Πάνω από την προψημένη ζύμη βάλτε τα μακαρόνια-μπεσαμελ και από πάνω πλέκουμε τις φέτες μπέικον και ψήνουμε .

Πηγή: syntagesgiapaidia.blogspot.gr

Close