Τηγανοπιτα με τρια υλικά!

 

Τα υλικά άπλα, η διαδικασία γρήγορη… το αποτέλεσμα πεντανόστιμο !

Υλικά
•750 γρ. πατάτες με τη φλούδα τους
•4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
•αλάτι πιπέρι
•50 γρ. τυρί φέτα

Εκτέλεση
1.Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βάζετε στη φωτιά μέσα σε κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό. Μόλις κοχλάσει, ξεσκεπάζετε τη κατσαρόλα,  χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και βγάζετε για 13 λ περίπου. Στραγγίξτε τις πατάτες και αφήστε τες να κρυώσουν εντελώς.
2.Μόλις κρυώσουν τις ξεφλουδίζετε, τις τρίβετε στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τις βάζετε σε μεγάλο μπολ. Προαιρετικά, αν βάλετε φέτα, τρίψτε τη στο ίδιο μέρος του τρίφτη και βάλτε τη και αυτή μέσα στο μπολ. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν σε πηχτή ζύμη όλα τα υλικά.
3.Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι διαστάσεων 20 εκ. Προσθέτετε το μείγμα πατάτας και το πιέζετε σταθερά σε όλη τη βάση του τηγανιού. Το σιγοτηγανίζετε για 15 λ, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
4.Με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου το αναποδογυρίζετε και τηγανίζετε και από την άλλη πλευρά για άλλα 10 λ μέχρι να ροδίσει και γίνει τραγανό και από αυτή τη πλευρά. Το βγάζετε σε πιατέλα, το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε αμέσως ζεστό.
Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε οτι θέλετε μαζί με την τριμμένη πατάτα π.χ. καρότο ,τυράκι μπέικον και ότι τραβάει η όρεξη σας !!!!
sintayes.gr

stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες

Close