To απόλυτο σοκολατένιο κεικ με καραμέλα!
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

Oταν σκέφτηκα να συνδυάσω τις καραμέλες βουτύρου με το σοκολατένιο κέικ,ημουν σίγουρη οτι θα πάρω 2 κιλά τουλάχιστον σε μία μέρα…Το πείραμα πέτυχε και το γλυκό πήρε την θέση που του άξιζε στο βάθρο της γεύσης….Νούμερο ένα με διαφορα…Σας παρουσιάζω τον χρυσό ολυμπιονίκη των κέικ!

Συστατικά

2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κούπες ζάχαρη
1/8 κουταλάκι σόδα
1 κούπα κακάο
1/4 κουταλάκι αλάτι
5 μεγάλα αυγά
1/2 κούπας γάλα
1 κούπα βούτυρο τύπου soft ή μαργαρίνη
2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας
1/3 κούπας βραστό νερό
100 γρ. ψηφίδες σοκολάτας ανακατεμένες με 2 κουταλιές αλεύρι (προαιρετικά)
Για την Επικάλυψη
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/4 φλιτζάνι κακάο
1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας γάλα
4 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένες καραμέλες βουτύρου

Εκτέλεση

Βάλτε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά για το κέικ με τη σειρά που αναγράφονται, εκτός από το βραστό νερό και τις ψηφίδες σοκολάτας. Χτυπήστε τα 3΄ να γίνουν ζύμη λεία και απαλή. Σταματήστε το χτύπημα, ρίξτε το ζεστό νερό και χτυπήστε το να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά για 1΄. Ρίξτε κι ανακατέψτε τις ψηφίδες σοκολάτας, εάν χρησιμοποιείτε.
Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ και αδειάστε τη ζύμη σ΄αυτή. Ψήστε το κέικ και στους 175 βαθμούς, 45-50΄, ή ώσπου η οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή.
Αναποδογυρίστε το κέικ σε σχάρα κι αφήστε το να κρυώσει.
Επικάλυψη
Βάζουμε το   βουτύρο, το κακάο και το γάλα σε μια κατσαρόλα.Αφήνουμε να πάρει βράση. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.Προσθέτουμε τη ζάχαρη  και την βανίλια και ανακατεύουμε καλά με ηλεκτρικό μίξερ. Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τις σπασμένες καραμέλες βουτύρου,ανακατεύουμε καλά  και περιχύνουμε το κέικ.
Το αποτέλεσμα θα αφήσει τους ουρανίσκους σας απόλυτα ικανοποιημένους

Close