Τούρτα Νουτέλα !!!Απλά θεϊκή!!!

Η γεύση της δεν υπάρχει,Ολοι ξετρελάθηκαν !!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

6 αυγά
150 γρ.ζάχαρη
150 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις+2 κ.γ κοφτά μπέικιν κοσκινισμένα
3 κ.σ κακάο
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα σκόνη (προαιρετικά)
-Χτυπάω τ’ αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν 2-3 λεπτά στο μίξερ.
Κοσκινίζω αλεύρι,μπέικιν,κανέλα και κακάο.
Προσθέτω τη βανίλια και το αλάτι και με σπάτουλα ανακατεύω προσεχτικά και τα στερεά υλικά.
Αδειάζω το μείγμα σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα (αβουτύρωτη) 26-28 εκ.με λαδόκολλα και ψήνω στους 180 για 20-25 λεπτά περίπου.
Αφήνω να κρυώσει πάρα πολύ καλά και μετά το χωρίζω σε 3 δίσκους με πριονωτό μαχαίρι.

Τούρτα Νουτέλα !!!Απλά θεϊκή!!!

Τούρτα Νουτέλα !!!Απλά θεϊκή!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ

2 κονσέρβες φυτική σαντιγί τύπου morfat
1 βαζάκι ΝΟΥΤΕΛΑ (400 γρ.)
1 βανίλια
-Χτυπάω 5 λεπτά πολύ καλά τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει και να φουσκώσει.
Προσθέτω τη βανίλια και την Νουτέλα να ενωθεί.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
χυμό μισού λεμονιού
-Βράζω 1 λεπτό μόνο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη!Αφήνω να κρυώσει.

Τούρτα Νουτέλα !!!Απλά θεϊκή!!!

ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

200 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 γρ.γάλα εβαπορέ
1 κ.σ μαργαρίνη
1 κ.σ μέλι
-Φέρνω το γάλα σε σημείο βρασμού και ρίχνω μέσα τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη να λιώσουν αι ρίχνω και το μέλι.Το μέλι ρευστοποιεί και γυαλίζει τη Γκανάζ και της δίνει και μια γλύκα!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
-Σε μια πιατέλα βάζω ένα τσέρκι 26-28 εκ.
Τοποθετώ 1 δίσκο παντεσπάνι και Σιροπιάζω με πινέλο.
Χωρίζω την κρέμα στα 3 και ρίχνω το 1/3 της κρέμας.
Ξανά παντεσπάνι,σιρόπι και άλλο 1/3 της κρέμας. βάζω και τον 3 δίσκο παντεσπάνι,και βάζω το γλυκό κατάψυξη να μισοπαγώσει 1-2 ωρίτσες.
Αφαιρώ το τσέρκι και καλύπτω με το τελευταίο 1/3 της κρέμας που έμεινε,πάνω και στα πλαϊνά της τούρτας.
Την βάζω πάλι κατάψυξη 30 λεπτά.
Περιχύνω με τη Γκανάζ και καλύπτω και τα πλαϊνά της τούρτας.

Η συνταγή είναι από –Οι Λιχουδιές της Σόφης

Εκτέλεση ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΗ-οι χρυσοχερες-ηδες

 

Close