Τούρτα παγωτό Bueno

Τούρτα παγωτό Bueno

Υλικά: 1 morfat, 1 ζαχαρούχο, 1 εβαπορέ γάλα, 1 πακέτο μπισκότα digestive, περίπου 200γρ λιωμένο βούτυρο, λίγη μερεντα, πέντε πακέτα σοκολάτες kinder Bueno.
Εκτέλεση :
Φτιάχνουμε τη βάση τριβωντας τα μπισκότα στο μουλτι και μετα ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο να τα βρέξει καλα και με την ανάποδη πλευρά του κουταλιού στρώνουμε τη βάση στο τσερκι μας. Απο πανω απλώνουμε λίγη μερεντα παντου. Οσο θα φτιάξουμε τη κρέμα παγωτό, τοποθετούμε το τσερκι μεσα στη κατάψυξη.
Για τη κρέμα:
Χτυπάμε αρχικά τη φυτική σαντιγί morfat για 5 λεπτά να αφρατέψει καλα. Μετα προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το χτυπάμε για αλλα 5 λεπτά. Έπειτα το γάλα εβαπορέ για αλλα 5 λεπτά να πήξει και να ειναι αφράτο το μείγμα. Στο τελος ρίχνουμε μεσα κομμάτια μπουενο και χτυπάμε για ενα λεπτό και ειναι έτοιμη.
Βγάζουμε το τσερκι μας απο τη κατάψυξη και στρώνουμε απο πανω τη μισή κρέμα, απο πανω ρίχνουμε κομμάτια μπουενο που εχουμε σπάσει με τα χέρια, μετα την υπόλοιπη κρέμα και στο τελος απο πανω διακοσμουμε με τα υπόλοιπα μπουενο η τρούφα η οτι αλλο θελουμε!
Το καλο σε αυτη τη συνταγή ειναι οτι η κρέμα θέλει μονο μια φορα χτύπημα στο σύνολο της..! Βάζουμε λοιπον το τσερκι στη κατάψυξη για μια νύχτα και την άλλη μερα ξεφορμαρουμε και ειναι έτοιμο!

tourta-pagoto-1 tourta-pagoto tourta tourta1

Απο τη φίλη Eleni Ieronymaki

Close