Τούρτα παγωτό Πάβλοβα της Ντίνας Νικολάου

Ένα διάσημο γλυκό γίνεται παγωτό, και το αποτέλεσμα ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Οι ζουμερές φράουλες και οι τραγανοί μπλεζέδες πρωταγωνιστούν και φέρνουν καλοκαιρινό αέρα.

Χρόνος Προετοιμασίας:30′ – Αναμονή 4-5ώρες στην κατάψυξη

Τούρτα παγωτό Πάβλοβα της Ντίνας Νικολάου

Για 1 τούρτα διαμέτρου 22 – 24 εκ.:

500 γρ. φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες από το κοτσανάκι τους, πλυμένες και στεγνωμένες
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
6 ασπράδια από βιολογικά αυγά (κρατήστε τους κρόκους σε ένα καλά κλεισμένο δοχείο στο ψυγείο, για να φτιάξετε άλλο γλύκισμα)
200 γρ. ζάχαρη
100 ml νερό
400 γρ. έτοιμοι μπεζέδες, θρυμματισμένοι σε μικρά ή μέτρια κομμάτια (οι μπεζέδες είναι μικρές ροζέτες από μαρέγκα –θα τους βρείτε σε όλα τα ζαχαροπλαστεία, αλλά καλό είναι να τους παραγγείλετε από πριν)
3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβω 300 γρ. από τις φράουλες σε μικρά κομματάκια. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να φτιάξω σφικτή σαντιγί. Σε ένα άλλο, καθαρό και στεγνό μπολ χτυπάω τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα.
Ζεσταίνω τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι και φτιάχνουμε ένα σιρόπι. Προσθέτω το σιρόπι στην μαρέγκα, με προσοχή, ανακατεύοντας απαλά και χτυπάω λίγο ακόμη με το μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά .
Προσθέτω στη μαρέγκα τη σαντιγί και τους θρυμματισμένους μπεζέδες και ανακατεύω με μια σπάτουλα, με ανάλαφρες κινήσεις, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Τοποθετώ ένα τσέρκι (ή ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενα τοιχώματα) και διάμετρο 22 – 24 εκ. σε μια μεγάλη πιατέλα, στην οποία έχω στρώσει λαδόκολλα. Αδειάζω στο τσέρκι (ή στο ταψάκι) στο μείγμα που ετοίμασα και τοποθετώ στην κατάψυξη για 4 – 5 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.
Λίγο πριν το σερβίρισμα, πολτοποιώ στο μπλέντερ τις υπόλοιπες φράουλες με τη ζάχαρη άχνη και φτιάχνω έτσι μια απλή σάλτσα
φράουλας.
Βγάζω την Πάβλοβα από την κατάψυξη, την κόβω σε κομμάτια και περιχύνω κάθε κομμάτι με λίγη από τη σάλτσα φράουλας.
Για περισσότερες γλυκές και αλμυρές συνταγές www.dinanikolaou.gr.

Close