Τούρτα σοκολάτα χωρίς γλουτένη

Μια φανταστική τούρτα σοκολάτα χωρίς γλουτένη έφτιαξε το κορίτσι μας η Σταυρούλα Καιτατζη (συνταγή Στελιου  Παρλιάρου) Και μας απογείωσε! 

ΥΛΙΚΑ
150 γρ κρεμα γαλακτος
150 γρ βουτυρο
300 γρ σοκολατα κουβερτουρα 70% περιπου
50 γρ αμυγδαλο φιλε
150 γρ ζαχαρη
4 αβγα
230 γρ αμυγδαλα λευκα τριμμενα σε σκονη
1 κουτ γλυκου μπεικιν παουντερ
30 γρ μαυρο ρουμι
ξυσμα απο 1 πορτοκαλι

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
300 γρ σοκολατα κουβερτουρα 50-55% κακαο
75 γρ βουτυρο
690 γρ κρεμα γαλακτος
ξυσμα απο 1 πορτοκαλι

Ψηνουμε στους 160 βαθμους για 7-8 λεπτα το φιλε αμυγδαλου μεχρι να ροδισει.
Στρωνουμε ενα τσερκι 24 εκ με λαδοκολα. Προθερμαινουμε το φουρνο στους 180 βαθμους.
Βαζουμε την κρεμα γαλακτος μαζι με το βουτυρο σε μια κατσαρολα και λιγο πριν βρασει ριχνουμε το μιγμα στην ψιλοκομμενη κουβερτουρα. Μετα απο 1 λεπτο ανακατευουμε να γινει ενα λειο μιγμα και το αφηνουμε στην ακρη.
Χτυπαμε τα αβγα με την ζαχαρη στο μιξερ μεχρι να αφρατεψουν καλα και να γινουν μια ασπρη κρεμα. Σταματαμε το χτυπημα και ριχνουμε το μιγμα της σοκολατας, ανακατευοντας απαλα με την κουταλα. Προσθετουμε την αμυγδαλοσκονη, το αμυγδαλο φιλε, το ξυσμα πορτοκαλιου, το μπεικιν παουντερ και το ρουμι και ανακατευουμε απαλα.
Ριχνουμε το μιγμα στο τσερκι και ψηνουμε για 50 λεπτα. Βγαζουμε απο το φουρνο, αφηνουμε να κρυωσει και ξεφορμαρουμε με πολυ προσοχη να μην διαλυθει.
Για το γλασο λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν μαρι και προσθετουμε την κρεμα γαλακτος, το βουτυρο και το ξυσμα πορτοκαλιου. Ανακατευουμε καλα να ενωθουν τα υλικα. Αφηνουμε το γλασο εκτος ψυγειου για 2 ωρες περιπου να σταθεροποιηθει ωστε να αλοιφεται και καλυπτουμε το γλυκο με μια σπατουλα.
Μπορειτε να βαλετε το γλασο στο ψυγειο και οταν παγωσει το χτυπατε με το συρμα στο μιξερ να γινει σαντυγη.-

Τουρτα σοκολατα χωρις γλουτενη

δείτε εδώ όλες τις τούρτεs  που προτείνει το daddy-cool

Close