TYΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ

TYΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ … 🙂 !
Λαχταριστά, τραγανά καί αφράτα … ! ! !
Μία υγιεινή καί πεντανόστιμη συνήθεια γιά όλη τήν οικογένεια … ! ! !

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
2 φλυτζάνια αλεύρι ολικής αλέσως ή μισό ολικής & μισό λευκό – φαρίνα
1 φλυτζάνι γιαούρτι
1 κ. σ. αλάτι
Χλιαρό νερό
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
350 γρ. φέτα
3 – 4 αυγά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 – 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη – θυμάρι – δυόσμο φρέσκο ή ξερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνετε τό αλεύρι, τό μπέικιν καί τό αλάτι σέ μία λεκάνη.
Προσθέτετε τό ελαιόλαδο, τό γιαούρτι καί λίγο – λίγο τό χλιαρό νερό καί τά ζυμώνετε, μέχρι νά γίνει μία ζύμη σφιχτή καί νά μήν κολλάει στά χέρια.
Τή σκεπάζετε καί τήν αφήνετε γιά 1 ώρα σέ θερμοκρασία δωματίου ώστε νά δέσουν όλα τά υλικά.
Χωρίζετε τή ζύμη σέ μικρές μπάλες καί τήν ανοίγετε μέ τόν πλάστη σέ μικρά φύλλα.

Θρυμματίζεται τό τυρί μέ τά χέρια ή μέ ένα πιρούνι.
Χτυπάτε λίγο τά αυγά καί τά ανακατεύετε μέ τό τυρί, τά ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τήν πιπεριά καί τά μυρωδικά.
Τοποθετείτε από μία κουταλιά γέμισης στό κέντρο κάθε φύλλου καί κλείνετε τίς άκρες τής ζύμης.
Ψήνετε σέ προθερμασμένο φούρνο στούς 180 βαθμούς γιά 15 μέ 20 λεπτά περίπου μέχρι νά ροδίσουν.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ … ! ! !

TYΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ

TYΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ

TYΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ

TYΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ

TYΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ

TYΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ

TYΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ

Απο τη φανταστικη σελίδα μαγειρικής Γευστικά Ταξείδια – Delicious Trips.

Close