Τυρόπιτες κυλικείου!

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη μυρωδιά της φρεσκοψημένης τυρόπιτας, ναι αυτής που όλοι λαχταρήσαμε και γευτήκαμε για πρωϊνό/δεκατιανό!! Ας τη φτιάξουμε με τα χεράκια μας κι η απόλαυση είναι βέβαιη, μόνο με τέσσερα υλικά…

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι τυρόπιτες φυλάσσονται άνετα στην κατάψυξη σε τάπερ με φύλλα λαδόκολλας, ανάμεσα, κι όποτε θέλουμε βγάζουμε όσες επιθυμούμε και τις ψήνουμε, χωρίς να τις ξεπαγώσουμε.

Υλικά

12 τεμάχια
1 φύλλο σφολιάτα
200 γρμ φέτα τριμμένη
200 γρμ gouda τριμμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε ακόμη: ΠΙΤΕΣ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ HELLO KITTY

Οδηγίες

Συγκεντρώνουμε στον πάγκο μας όλα τα υλικά.Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε.

Αναμειγνύουμε τα τυριά με το πιπέρι κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Δείτε ακόμη: ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ..Είναι τραγάνα και πολύ αφράτα!!

Ξετυλίγουμε το φύλλο σφολιάτας σε όλο το μήκος του. Προσωπικά προτιμώ φρέσκια σφολιάτα που τη προμηθεύομαι από εργαστήριο ζύμης…

Με το ροδάκι κοπής χαράζουμε τη σφολιάτα κατά μήκος σε τρεις λωρίδες.

Έπειτα κατά πλάτος σε τέσσερις λωρίδες.

Έχουμε χαράξει 12 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια σφολιάτας.

Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση στο κέντρο κάθε τετραγώνου.

Ετοιμάζουμε όλες τις τυρόπιτες…

Προσεκτικά, ξεχωρίζουμε κάθε τυρόπιτα και την κλείνουμε σε τρίγωνο.

Δείτε ακόμη: Φτιάξτε απλά τυροπιτάκια, με σπιτική, εύκολη και αφράτη-γιαουρτένια ζύμη.

Με τα δόντια ενός μικρού πηρουνιού ενώνουμε τις άκρες γύρω-γύρω…

Τοποθετούμε τις τυρόπιτες σε ταψί ρηχό,στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε φούρνο με αέρα στους 180ο μέχρι να ροδίσουν.

Η μυρωδιά που αναδύεται θα τους τραβήξει όλους στην κουζίνα, οπότε σερβίρουμε αμέσως, ζεστές-ζεστές.

Πηγή: cookpad.com