Ενα εκμέκ κανταΐφι από καρδιάς που θα κλέψει τις εντυπώσεις !!!

Υλικά

1 κιλό κανταΐφι,
250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό

Ξύνουμε καλά το κανταΐφι στο ταψί μας και ρίχνουμε λιωμένο το βούτυρο το ανακατεύουμε καλά να μουσκέψει και το ψήνουμε.στους 200.βαθμούς.μέχρι να ροδοκοκκινίσει
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

ΣΙΡΟΠΙ:

4 με 5 φλιτζάνια.τσαγιού νερό,
4 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια,
μισό χυμό λεμονιού

Βράσιμο μέχρι να δέσει καλά.
Το ρίχνουμε στο κρύο γλυκό,χλιαρό σιρόπι.

ΚΡΕΜΑ:

1 κιλό γάλα,
3 κρόκους αυγών,
1 βανίλια,
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλιές σούπας βούτυρο

Ζεσταίνουμε γάλα με ζάχαρη,ρίχνουμε.το κορν φλάουρ αλεύρι μόλις πήξει κατεβάζουμε και ρίχνουμε το βούτυρο,την βανίλια,και τους κρόκους με προσοχή.
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΑ.ΚΡΥΑ:

Παίρνουμε το σκεύος καρδιά βάζουμε με προσοχή το κανταΐφι σιροπιασμένο το πατάμε καλά και περνούμε μια πιατέλα και το ανάποδογυρίζουμε οπότε συνεχίζουμε βάζουμε κρέμα παγωμένη ξαναβάζουμε στην φόρμα κανταΐφι σιροπιασμενο το πατάμε καλά και με προσοχή το τοποθετούμε πάνω στην κρέμα ξαναβάζουμε πάνω κρέμα και τελειώνουμε με σαντιγί που έχουμε είδη χτυπημένη στο ψυγείο!!Διακοσμούμε όπως θέλουμε επίσης μπορούμε να το κάνουμε και τετράγωνο !

Tzeni Tsanaktsidou‎”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Close