Πίτσα αρωματική σε ράβδους…όχι χρυσού… αλλά νοστιμιάς…γιατί έτσι μας αρέσει…

Πίτσα αρωματική σε ράβδους…όχι χρυσού… αλλά νοστιμιάς…γιατί έτσι μας αρέσει…

Δεν έχετε πολλά υλικά ?… καθόλου αλλαντικά ?…κανένα πρόβλημα… με λίγη μοτσαρέλα ή άλλο κίτρινο τυρί, κάνουμε τη δουλειά μας…απλά τα αρωματικά, κάνουν τι διαφορά!!!!

Θα χρειαστούμε:

Αυτή η σπιτική θεραπεία για τη φλεβίτιδα λειτουργεί πραγματικά!

1 δόση ζύμη πίτσας ή κάνουμε μόνη μας τη ζύμη με…

200 γρ, αλεύρι για όλες τις χρίσεις.

2 κουταλάκια μαγιά ξερή

2 κουταλάκια ζάχαρη

1 κουταλάκι αλάτι

2 κουταλιές λάδι

1 ποτήρι χλιαρό νερό

Για τη σάλτσα:

1 μέτρια ντομάτα

1 πιπεριά

1 κουταλάκι σάλτσα κόκκινης πιπεριά (καυτερή προαιρετικά)

2 σκελίδες σκόρδο

2-3 κουταλιές λάδι

αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ρίγανη

150 γρ μοτσαρέλα

Εκτέλεση:

Κάνουμε μια μαλακιά ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας , τη σκεπάζουμε με μεμβράνη μέχρι να διπλασιαστεί, περίπου 30-40 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς στην κάτω αντίσταση, που είναι για πίτσα, ή στις αντιστάσεις στη μεγαλύτερη θερμοκρασία του φούρνου σας.

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το τυρί στο μούλτι και τα αλέθουμε.

Ανοίγουμε το ζυμάρι με τα χέρια μας λαδωμένα σε μία λαδόκολλα.

Απλώνουμε τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το κασέρι.

Χαράζουμε με τη ροδέλα λωρίδες , βάζουμε την πίτσα με τη λαδόκολλα επάνω στη σχάρα για να γίνει τραγανή, αν όχι… στο ταψί της κουζίνας και ψήνουμε 10 έως 15 λεπτά ανάλογα το πάχος τις ζύμης την παρακολουθούμε μην την κάψουμε.

Πίτσα αρωματική σε ράβδους…όχι χρυσού… αλλά νοστιμιάς…γιατί έτσι μας αρέσει…

Πίτσα αρωματική σε ράβδους…όχι χρυσού… αλλά νοστιμιάς…γιατί έτσι μας αρέσει…

Όταν σχεδόν έχει ψηθεί τη βγάζουμε την ξαναχαράζουμε και την βάζουμε στον σβηστό φούρνο για 2-3 λεπτά να ξεχωρίσουν οι ράβδοι!!

Πηγή: athenstimes.eu
Close