Βουτήματα βανίλιας πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη!

Βουτήματα βανίλιας πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη! Γιαμ, γιαμ…
Υλικά
1 φλιτζάνι αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
3 μεγάλα αυγά
1 ασπράδι αυγού
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, διαιρούμενη
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Μια πρέζα αλάτι
Ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 ο C και προετοιμάστε ένα ταψί
Χωρίστε τα αυγά, τοποθετώντας τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπολ και τα ασπράδια σε ένα ελαφρώς μικρότερο.
Χτυπήστε τα ασπράδια σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη, ενώ ανακατεύετε. Συνεχίστε να χτυπάτε το μείγμα έως ότου σχηματιστούν κορυφές στο μείγμα και αφήστε το στην άκρη.
Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και παχύρευστο. Ανακατέψτε στο μείγμα και τη βανίλια. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα σιλικόνης για να ανακατέψετε απαλά τα ασπράδια στο μείγμα.
Κοσκινίστε το αλεύρι πάνω από το μείγμα. Προσθέστε το αλάτι, και ανακατέψτε προσεκτικά για μια ακόμη φορά, μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
Μεταφέρετε με ένα κορνέ το μείγμα σας στο ταψί. Πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη άχνη και ψήστε για 16 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν γύρω από τις άκρες. Καλή σας απόλαυση!

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr

Close