Υπέροχοι, αφράτοι πιπεροκεφτέδες με πατάτες και φρέσκα μυρωδικά

Μια απλή και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε το απόλυτο σνακ ή το τέλειο ορεκτικό ή συνοδευτικό με τα ψητά σας. Απλά δοκιμάστε τους.

Υλικά συνταγής

4 μεγάλες πατάτες, βρασμένες με τη φλούδα τους
6 μεγάλες φρέσκες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μικρά στικς ή μικρά καρεδάκια
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
4 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το τηγάνισμα

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το πανάρισμα
350 ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τις πατάτες σας, με τη φλούδα τους, σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις στραγγίζετε και μόλις μισοκρυώσουν τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε σε κομμάτια, τις μεταφέρετε σε μεγάλο βαθύ μπολ και τις πολτοποιείτε, λιώνοντάς τες καλά με ένα πιρούνι.
Προσθέτετε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά το μείγμα με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 30-40 λ να σφίξει το μείγμα και αναμιχθούν οι μυρωδιές.
Στη συνέχεια ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, φροντίζοντας το λάδι να καλύπτει το 1/4 του τηγανιού, και το ζεσταίνετε καλά σε μέτρια φωτιά. Πλάθετε το μείγμα σε 20 περίπου κεφτέδες (αν δεν μπορείτε να πλάσετε καλά τους κεφτέδες προσθέτετε λίγη ακόμα φρυγανιά τριμμένη για να σφίξει το μείγμα) και τους αλευρώνετε.
Τους τηγανίζετε για 2-3 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Όταν τους βγάζετε από το τηγάνι και τους μεταφέρετε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να “στραγγίξουν” από το περιττό λάδι.

Σημείωση: Προαιρετικά, μπορείτε να σοτάρετε σε 2 κ.σ. λάδι το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τις στραγγίζετε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μετά τους ρίχνετε μέσα στο μείγμα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες και ανακατεύετε.

Πηγή: sintayes
Close