Σοκολατένια Minions αυγουλάκια -έκπληξη

Τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά είναι τα αγαπημένα των μικρών μας φίλων.Και όταν δεν πρόκειται για οποιαδήποτε αυγά αλλά για σοκολατένια αυγά Minions με δωράκια έκπληξη στο κέντρο, τότε τα πιτσιρίκια θα ξετρελαθούν!Σας φαίνεται χρονοβόρο και δύσκολο;Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα αλλάξετε γνώμη.

Για τα σοκολατένια αυγά minions δεν χρειάζεται να τρέξετε στην αγορά για ειδικά καλούπια.Φτάνει να απολαύσουν τα μικρά σας ένα αυγό kinder Joy και να κρατήσετε την πλαστική θήκη του.

σοκολατενια αυγα

 

Θα χρειαστείτε ακόμη

Χρώματα ζαχαροπλαστικής κίτρινο,μπλε,μαύρο και γκρι

Λευκή κουβερτούρα

Σοκολατάκια m&m’s

Καραμελίτσες tic-tac minions

Μπορείτε φυσικα να διαλέξετε καραμέλες και σοκολατάκια της επιλογής σας

σοκολατενια αυγα minions-tictac

 

 

Ξεκινάμε λιώνοντας την λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρι.Την χρωματίζουμε με κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τις θήκες όπως στο βίντεο.Αφού στεγνώσει καλά η σοκολάτα,ξεφορμάρουμε και ακουμπάμε για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστή κατσαρόλα για να λιώσει ελαφρά η σοκολάτα γύρω γύρω.Γεμίζουμε γρήγορα(για να μην στεγνώσει)τα αυγουλάκια και τα κολλάμε μεταξύ τους.

Φτιάχνουμε γλάσο ζαχαροπλαστικής (royal icing),το χωρίζουμε σε 4 μπολ και χρωματίζουμε ένα γκρι,ένα μαύρο και ένα μπλε.Το τέτερτο το κρατάμε λευκό.

Συνταγή για royal icing θα βρείτε εδώ

Το μόνο που μένει είναι να διακοσμήσουμε τα αυγουλάκια minios όπως στο βιντεάκι παραπάνω.

Τα παιδιά θα τα λατρέψουν.Είναι ιδανικά και για παιδικά πάρτυ,για κεράσματα στο σχολείο και φυσικά για το βαφτιστήρι μας το Πάσχα!

photo via pinterest

Συνταξη επιμέλεια αρθρου daddy-cool.gr

 

Δείτε και εδώ πολλές πολλές ακόμη ιδέες για πασχαλινά αυγα!

 

Close