Τρίβει με μαγειρική σόδα τα πόδια της. Το τελικό αποτέλεσμα; Εκπληκτικό

Η μαγειρική σόδα είναι δημοφιλής τόσο για τις επιπτώσεις της στον καθαρισμό  όσο και για την χρήση της στην μαγειρική. Δεδομένου ότι είναι προσιτή σε όλους και απλή στη χρήση, η σόδα προσφέρει ατελείωτες δυνατότητες για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων της ζωής, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε προϊόντα φορτωμένα με χημικές ουσίες.

 baking-soda

Αυτές είμαι μερικές από τις άγνωστες χρήσεις της σόδας:

 Ανακουφίζει από τα τσιμπήματα της μέλισσας
bee-sting

H μαγειρική σόδα είναι πραγματικά χρήσιμη σε περίπτωση που σας τσιμπήσει σφήκα ή μέλισσα. Οι αλκαλικές ιδιότητες της μαγειρικής σόδας πολεμούν το μυρμηκικό οξύ στην πληγή και βοηθούν στην απομάκρυνση του δηλητηρίου. Για βέλτιστα αποτελέσματα, αφού το κεντρί έχει απομακρυνθεί, εφαρμόστε ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και νερό πάνω από στην πληγείσα περιοχή.

Βοηθά στην εφίδρωση

soda

 

photo view sanatate

Ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και νερό μπορεί να σταματήσει τις ανεπιθύμητες οσμές και τον ιδρώτα. Αυτό το μείγμα θα διατηρήσει την ξηρότητα των μασχάλες, ακριβώς όπως κάνει το αποσμητικό, απλά χωρίς χημικά.

 Έχει καταπραϋντικές ιδιότητες για τα πόδια
soda
photo view pinterest

3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και  νερό είναι ένα εξαιρετικό μείγμα για να μουλιάσετε και να χαλαρώσετε τα πόδια σας. Για βέλτιστα αποτελέσματα,κάντε  μασάζ στα πόδια ενώ είναι μέσα στο μείγμα. Μια άλλη επιλογή είναι να βάλετε μαγειρική σόδα στο μπάνιο σας, έτσι ώστε ολόκληρο το σώμα σας να χαλαρώσει  και να γεμίσετε ενέργεια.

Δροσίζει τα εγκαύματα

Sunburn

 

photo view pinterest

Εάν έχετε ηλιακά εγκαύματα, το παρακάτω μείγμα θα σας προσφέρει πραγματική ανακούφιση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε ένα λουτρό χλιαρού νερού. Αντί να σκουπιστείτε με πετσέτα, καλύτερα να στεγνώσετε με τον αέρα. Με αυτό τον τρόπο τα αποτελέσματα της θεραπείας θα είναι ισχυρότερα.

Ανακουφίζει την καούρα και το στομάχι

soda

 

photo view pinterest

Μπορείτε να ανακουφιστείτε από την καούρα ή τις ξινίλες στο  στομάχι με τη βοήθεια ενός ποτηριού κρύο νερό ανακατεμένο με 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα. Ωστόσο, αν σκεφτείτε να συμπεριλάβετε την μέθοδο αυτή στην καθημερινή σας ρουτίνα, το καλύτερο είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Ενισχυτικό για το σαμπουάν

ba18bcdb4ba932982416ce05ed3ce2c2

 

photo view pinterest

Ανακατέψτε το σαμπουάν σας με λίγη μαγειρική σόδα για να επιτευχθεί ένα καλύτερο αποτέλεσμα καθαρισμού.Tο σαμπουάν θα κάνει τα μαλλιά σας λαμπερά λόγω της παρουσίας της μαγειρικής σόδας. Επίσης αν βουτήξετε τις βούρτσες και τις χτένες σας σε ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και νερό, μπορείτε να απολιπάνετε τα μαλλιά σας όταν τα χτενίζετε. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε τα μαλλιά.

Δείτε και εδώ περισσότερες χρήσεις της σόδας που θα σας ξαφνιάσουν!

Close