Πως να καθαρίσετε το καθισματάκι αυτοκινήτου

Είτε είστε αναγκασμένοι να καθαρίσετε το παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου μετά από μία δυσάρεστη έκπληξη, που σε επιφύλασσε το λατρεμένο σας, είτε το βγάλατε από την αποθήκη και το ετοιμάζετε για μια… νέα άφιξη, το καθάρισμα του μπορεί να γίνει μπελάς.

Ιμάντες, κουμπιά, εξαρτήματα… μόνο και που τα βλέπει κανείς, πελαγώνει! Μπορείτε, όμως, να ακολουθήσετε λίγες πρακτικές συμβουλές και να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη.

Συγκεντρώστε όλα τα απαραίτητα εργαλεία. Μία ηλεκτρική σκούπα, ένα μη τοξικό πανί καθαριστικό υγρό, δέρμα ή βαμβακερό πανί, ένα σφουγγάρι και μία παλιά οδοντόβουρτσα, είναι όλα όσα θα σας χρειαστούν.

Βγάλτε το κάθισμα από το αυτοκίνητο (εάν ήδη δεν είναι εκτός). Αφαιρέστε με προσοχή, ώστε να θυμάστε τη θέση τους, όλα τα αφαιρούμενα εξαρτήματα. Ιμάντες, υφάσματα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να βγεί, ώστε να τα καθαρίσετε χωριστά.

Πλύνετε όλα τα πλαστικά μέρη με σαπούνι και τρίψτε με την οδοντόβουρτσα όσα σημεία δεν χωρά το χέρι με το σφουγγάρι.

Εάν υπάρχει κομμάτι υφάσματος, που μπορεί να μπει στο πλυντήριο, χρησιμοποιήστε το.

Αφήστε όλα τα μέρη να στεγνώσουν καλά και, εάν είναι δυνατό, σε εξωτερικό χώρο, ώστε να μην μυρίσουν.

Συναρμολογείστε όλα τα μέρη με προσοχή, ώστε να τοποθετηθούν σωστά, ειδικά τα τμήματα, που μετά την τοποθέτηση του καθίσματος στο αυτοκίνητο, δεν είναι ορατά.

Με την ηλεκτρική σκούπα καθαρίστε το αυτοκίνητο, στο σημείο όπου θα τοποθετήσετε το παιδικό κάθισμα. Πολλοί χρησιμοποιούν στο ενδιάμεσο μία πετσέτα, ώστε να μην σκιστεί ο «καναπές» από τα μεταλλικά μέρη.

Close