Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη κανέλας και μήλου!

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη κανέλας και μήλου! Μετά απο τα στολίδια που σας παρουσιάσαμε με την αλατοζύμη και τα στολίδια με κορν φλάουρ, ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσουμε στολίδια από ζύμη κανέλας και μήλου. Είναι πολύ εύκολο να τα φτιάξεις και μυρίζουν υπέροχα για πολύ πολύ καιρο!

 

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη κανέλας και μήλου! είναι:

– 1 φλιτζάνι σάλτσα μήλου  συνταγη εδώ
– 130γρ κανέλα σε σκόνη (θα χρειαστείς πολύ κανέλα)
– 1κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο

– Κουπατ σε χριστουγεννιάτικα σχήματα
– Κορδελάκια

εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 90 βαθμούς κελσίου, και βάζεις αντικολλητικό χαρτί σε ένα  ταψί. Ανακατευείς όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνεις τη ζύμη δεν  πρέπει το ζυμάρι να κολλάει στα χέρια και πρέπει να είναι μαλακό. Εάν χρειάστεί ι προσθεσε και αλλό κανέλα η σάλτσα μύλου.

Τοποθετείς τη ζύμη στο πάγκο  σου  και πασπαλίζεις με κανέλα. Ανοίγεις τη ζύμη σου σε φύλλο με τον πλάστη. Το φύλλο θα πρέπει να έχει πάχος περίπου μισό εκατοστό. Κόβεις τα σχέδια με τα κουπάτ και τα απλώνεις στο ταψί σου με προσοχή να μην ακουμπάνε μεταξύ τους.

Δείτε ακόμη 19+1 πρωτότυπες ιδέες για χειροποίητα και οικονομικά Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Κάνεις σε κάθε στολίδι μια τρύπα με ένα καλαμάκι για να μπορείς να τα κρεμάσεις. Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 1,5 με 2 ώρες μέχρι να γίνουν πολύ σκληρά. Αφήνεις να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις είναι έτοιμα μπορείς να τους περάσεις τα κορδελάκια και να τα στολίσεις όπου σου αρέσει.

 

Τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη κανέλας και μήλου δεν είναι για φάγωμα!

 

Cinnamon-Ornaments_12936

Άλλη μία  ιδέα για  στολίδια με κανέλα χωρίς  όμως ψήσιμο είδαμε στις αγγελοκατασκευες.Τα συγκεκριμένα είναι σούπερ αρωματικα και μπορείτε να τα βάλετε μεχρι και στα συρτάρια σας να μοσχομυριζουν!

cinnamonornaments21

Υλικά

100 γρ. κανέλα
50 γρ. γαρύφαλλο
2 μήλα
4 κουταλιές ατλακόλ γενικής χρήσης
πλάστης
λαδόκολλα

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα βράζουμε

Τα στραγγίζουμε απο το ζουμί τους και τα πολτοποιούμε

σε ένα μπώλ βάζουμε την κανέλα το γαρύφαλο την ατλακόλ και τα μήλα

και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ζύμη (μπορεί να κολλάει λίγο στα χέρια αλλά δεν πειράζει)

Στρώνουμε την λαδόκολλα και ανοίγουμε φύλλο 4 χιλιοστά περίπου με την βοήθεια μιας λαδόκολλας που θα βάλουμε από πάνω

κόβουμε με φορμάκια μπισκότων
και με ένα καλαμάκι ανοίγουμε τρυπούλες για να μπορούμε να τα κρεμάσουμε

Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν με τον αέρα 2-3 ημέρες, γυρίζοντάς τα 2-3 φορές στην διάρκεια της ημέρας γιατί λυγίζουν.

cinnitray

Μπορείτε να τα στεγνώσετε στο φούρνο στον αέρα για 2-3 ώρες ή στο καλοριφέρ.

Βάζετε κορδελάκια

και τα τοποθετείτε στις ντουλάπες σας,
στα συρτάρια σας ,στα κλειδάκια,
ακόμη και στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.
Διαφορετικά χρώματα κορδελάκια δίνουν άλλο ύφος,ακόμη και ερωτικό!Πέρσι είχα βάλει γκλίτερ και πούλιες και τα έκανα χριστουγεννιάτικα στολίδια

stars

Καλή επιτυχία και καλές γιορτές να έχουμε!

Close