ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ Το Εφέ Της Κουρτίνας! Αναλυτικές οδηγίες για να το φτιάξετε εύκολα μόνοι σας και Βίντεο

Όσοι ασχολούνται με το ντεκουπάζ σίγουρα θα έχουν δει το περίφημο εφέ της κουρτίνας επάνω στο αντικείμενο που έχει εαρμοσθεί η τεχνική του ντεκουπάζ. Συνήθως εφαρμόζεται σε ξύλα κοπής, κορνίζες, ακόμα κια ξύλινα κουτιά.

Σε γενικές γραμμές είναι μια εύκολη διαδικασία και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες ζωγραφικές δεξιότητες και γνώσεις. Για να το πετύχετε απόλυτα χρειάζεστε απλά ένα πινέλο, ακρυλικό λευκό χρώμα και ένα κομμάτι χαρτί που θα το χρησιμοποιήσετε σαν οδηγό.

ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ το εφέ της κουρτίνας

Αρχικά κάνετε το περίγραμμα του αντικειμένου σας σε μια κόλλα χαρτί και υπολογίστε που θα φτάνει το μάκρος της κουρτίνας.

Δείτε ακόμη: Πώς θα εφαρμόσεις το ντεκουπάζ σε ξύλο; 5 απλά βήματα!!(Video+Tips)

Στη συνέχεια την σχεδιάζετε. Δεν μας πειράζει εαν δεν είναι τέλειο το σχέδιο γιατί έτσι και αλλιώς στο τέλος θα φαίνεται πιο ανέμελο.

Κόβετε το σχέδιο,

και το κάτω μέρος, το «περίσσευμα” της κουρτίνας το τοποθετείτε σαν οδηγό επάνω στο αντικείμενο σας.

Δείτε ακόμη: Mην πετάτε τα κονσερβοκούτια σας! Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με αυτά!

Τώρα με τον σταμπαδόρο του ντεκουπάζ ταμπονάρετε ελαφρά το αντικείμενο σας. Προσέχετε να μην έχει πολύ χρώμα επάνω καθώς θέλουμε να πετύχουμε διαφάνεια. Επίσης προσέξτε να έχει χρώμα μόνο στο κέντρο αλλιώς θα σας αφήσει κύκλους.

Αφού τελειώσετε, με ένα λεπτό πινέλο κάνετε τα περιγράμματα και τα γραψίματα της κουρτίνας.

Αφού τελειώσετε, με ένα λεπτό πινέλο κάνετε τα περιγράμματα και τα γραψίματα της κουρτίνας.

Στη συνέχεια με ένα πιο φαρδύ πινέλο φτιάχνετε τις πτυχώσεις.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο όλη τη διαδικασία από την αρχή (περιλαμβάνετε και το ντεκουπάζ) μέχρι και την τελευταία πινελιά.

Πηγή: toftiaxa.gr

Close