Μπείτε στο σπίτι του Mr Facebook
Μπείτε στο σπίτι του Mr Facebook

Αν πιστεύετε ότι με τα πάρα πολλά χρήματα μπορεί κάποιος να αγοράσει όχι μόνο τεράστια, πανέμορφα σπίτια αλλά και γούστο, τότε δείτε το σπίτι του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη του Facebook και… αναθεωρήστε.
Ο μόλις 30 ετών ιδρυτής και ιδιοκτήτης του facebook Mark Zuckerberg μπορεί να είχε την πιο “δυνατή” ιδέα του διαδικτύου, να άλλαξε τον ψηφιακό κόσμο και η περιουσία του πλέον να αποτιμάται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, ο ίδιος όμως δεν μένει σε ένα αχανές, τεράστιο και υπερβολικά χλιδάτο σπίτι. Δεν είναι από τα μεγαλύτερα ούτε καν τα ακριβότερα της περιοχής του, πόσο μάλλον της Αμερικής. Μάλλον ένα προαστιακό αμερικάνικο σπίτι λες την κατοικία του, από αυτές που πολλοί πλούσιοι -αλλά όχι δισεκατομμυριούχοι- Αμερικάνοι έχουν.




Το σπίτι έχει εμβαδόν 530 τετραγωνικά μέτρα και κήπο ενάμιση στρέμμα. Έχει πέντε υπνοδωμάτια, πεντέμιση μπάνια (!), μεγάλη τραπεζαρία, αίθουσα μουσικής, πισίνα με θαλασσινό νερό, εξωτερικό σκεπαστό καθιστικό και εξωτερικό τζάκι. Φτωχικό δεν το λες, αλλά δεν βλέπουμε κάποια ιδιαίτερη υπερβολή αναλογικά με την αμύθητη περιουσία του ιδιοκτήτη, η οποία αυτή την στιγμή εκτιμάται ότι ξεπερνάει -κρατηθείτε- τα τριάντα τρία δισεκατομμύρια δολάρια! Αυτή η διακριτικότητα και η μετριοφροσύνη είναι κάτι που μας αρέσει πολύ.
 
Είναι ήδη ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη, αλλά η επιλογή του δείχνει ή ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μεγαλομανή ή ότι παίζει το παιχνίδι πολύ καλά.

thehomeissue_mark_02

Το εξωτερικό της οικίας είναι σχετικά κομψό, λίγο βαρετό και παραδοσιακά αμερικάνικο. Μέχρι εδώ όλα καλά. Περιμέναμε σίγουρα κάτι πιο φρέσκο, μοντέρνο, σύγχρονο και με άποψη, αλλά δεν μας ξενίζει τόσο το εξωτερικό όσο το εσωτερικό της κατοικίας.
Βλέποντας τις φωτογραφίες και αν δεν γνωρίζαμε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε ότι σε αυτά τα δωμάτια περνάει τις προσωπικές του στιγμές ένας τόσο καινοτόμος επιχειρηματίας. Ο νεαρός που έχει αλλάξει το διαδίκτυο και που κάθε του -ψηφιακή- ενέργεια διαμορφώνει τάσεις που ακολουθούν όλοι, θα περιμέναμε να έχει διαλέξει ένα σπίτι με περισσότερο στυλ και μοντέρνο σχεδιασμό που θα ταιριάζει στο προφίλ και την ηλικία του και να έχει περισσότερο γούστο.
Αν μάλιστα δείτε τα γραφεία του facebook, τότε θα διαπιστώσετε σύγχρονη αρχιτεκτονική και μοντέρνο design υψηλότατου επιπέδου που δεν έχει καμία σχέση με αυτό το σπίτι. Βέβαια, περί ορέξεως…
Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το New England look που έχει η κατοικία του κου Zuckerberg, και μας αρέσει μάλιστα το συγκεκριμένο στυλ όταν είναι σωστά υλοποιημένο, κάτι που εδώ δεν συμβαίνει, αλλά πρώτον μας ταιριάζει καλύτερα σε μεσήλικη κυρία από αστική οικογένεια της Νέας Υόρκης με εξοχικό στα Hamptons παρά σε έναν υπερ-επιτυχημένο νεαρό άνδρα και δεύτερον, δεν είναι καν καλόγουστο, μάλλον λίγο παλιό και ξεπερασμένο θα το έλεγες. Όσο για τα έπιπλα και τα χρώματα, απογοητευτήκαμε.
Ίσως τα ίδια να του έλεγαν οι φίλοι του και η σύζυγος του και τώρα τελευταία κάνει ανακαίνιση και κάποιες παρεμβάσεις. Από ότι μαθαίνουμε, οι γείτονες έχουν ενοχληθεί πολύ με τις εργασίες και με το ότι επίσης ο Mr facebook χρησιμοποιεί όλες τις θέσεις πάρκινγκ της γειτονιάς για να παρκάρουν τα φορτηγά και οι εργάτες του. Αν και μάλλον τους ενοχλεί ότι ο πιτσιρικάς γείτονας τους έχει περισσότερα χρήματα από όλη την πολιτεία της Καλιφόρνια!
Δείτε τις φωτογραφίες του σπιτιού και των δωματίων και τα υπόλοιπα συμπεράσματα δικά σας! 

thehomeissue_zuckerberg_pool

Η κουζίνα. Οι καρέκλες, το χαλί, τα χρώματα, όλα μοιάζουν βγαλμένα από άλλη δεκαετία

Το καθιστικό του σπιτιού

Ένα από τα λουτρά για τους καλεσμένους

Το εξωτερικό καθιστικό με το τζάκι

 Μπείτε στο σπίτι του Mr Facebook
 

Close