4 Απίστευτα Πράγματα που δεν Γνωρίζατε για τις Πισίνες!

Η εικόνα μιας πισίνας το κατακαλόκαιρο είναι η επιτομή της δροσιάς και της χαλάρωσης, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε για αυτές.

Μυρωδιά πισίνας

Ο περισσότερος κόσμος έχει την πεποίθηση πως όταν μια πισίνα μυρίζει πολύ έντονα χλώριο σημαίνει πως είναι και πεντακάθαρη. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μάλιστα, ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Η έντονη μυρωδιά του χλωρίου είναι αποτέλεσμα μιας διεργασίας κατά την οποία μέσα στην πισίνα αναπτύσσονται χλωραμίνες, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί από την ένωση χλωρίου με άλλες ουσίες. Αν η πισίνα περιέχει μόνο χλώριο τότε θα έχει μια διακριτική μυρωδιά.

4 Απίστευτα Πράγματα που δεν Γνωρίζατε για τις Πισίνες!

Η έντονη μυρωδιά χλωρίου στις πισίνες δεν σημαίνει πως είναι και πιο καθαρές.

4 στους 5 θανάτους που προέρχονται από πνιγμό σε πισίνα συμβαίνουν σε άντρες. Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό συμβαίνει εξαιτίας υπερβολικής αυτοπεποίθησης των νεαρών αντρών, κυρίως, πως ξέρουν καλό κολύμπι.

Κοκκίνισμα ματιών 
Ένας μύθος που επικρατεί πολύ είναι πως όταν τα μάτια κοκκινίζουν από βουτιές στην πισίνα, φταίει το υπερβολικό χλώριο. Αυτό φυσικά δεν ισχύει και τα μάτια κοκκινίζουν εξαιτίας χλωραμίνης. Για να μην κοκκινίζουν θα πρέπει να προστεθεί περισσότερο χλώριο.

4 Απίστευτα Πράγματα που δεν Γνωρίζατε για τις Πισίνες!

Απολαύστε το μπάνιο στις πισίνες αλλά φροντίστε να κάνετε πάντα ντους πριν και μετά τη χρήση τους.

Το 2008 4.600 άνθρωποι πήγαν στο νοσοκομείο εξαιτίας μολύνσεων από χημικά πισίνων.

Χάσιμο κιλών
Πολλοί γιατροί προτείνουν το κολύμπι σε πισίνα ή στη θάλασσα για την αποφυγή ή τη θεραπεία πολλών παθήσεων. Αυτό έχει κάνει το κολύμπι σε πισίνα το 4ο πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο, ενώ οι θερμίδες που μπορείτε να χάσετε με μια ώρα κολύμπι αγγίζουν τις 650.

Η πρώτη πισίνα του Λευκού Οίκου φτιάχτηκε το 1975 ενώ η πρώτη πισίνα σε πλοίο ήταν αυτή που φτιάχτηκε στον Τιτανικό.

4 Απίστευτα Πράγματα που δεν Γνωρίζατε για τις Πισίνες!



Προσέξτε πολύ όταν κολυμπάνε παιδιά στην πισίνα.

Γυμναστική Το κολύμπι σε πισίνα, όπως είπαμε, βοηθάει στο χάσιμο κιλών, αλλά επίσης είναι και μια πολύ καλή γυμναστική καθώς κολυμπάτε μέσα σε νερό, που έχει 10 φορές μεγαλύτερη αντίσταση από τον αέρα. Θέλει μεγάλη προσοχή όμως να ενυδατώνεστε σωστά πίνοντας νερό γιατί ενώ ιδρώνετε όπως όταν κάνετε οποιοδήποτε άθλημα, δεν το καταλαβαίνετε λόγω του ότι είστε μέσα στο νερό.

Το ξέρατε πως το 17% των ανθρώπων που κολυμπάνε σε πισίνες τις χρησιμοποιούν και σαν τουαλέτα; Ίου, αηδία… Επίσης το 35% των ανθρώπων που μπαίνουν σε πισίνα, δεν έχουν κάνει προηγουμένως ντους.
πηγη

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια

Close