14 μικρα μυστικα και λυσεις μονο για σενα!

Υπάρχουν μυστικά που μας βοηθούν και δίνουν λύσεις σε προβλήματα που προκύπτουν στην  καθημερινότητας μας. Εμείς ψάξαμε και τα βρήκαμε! Σήμερα λοιπόν σας έχουμε μερικές  έξυπνες λύσεις για τα προβλήματα αυτά που πιθανόν να προκύψουν  σε κάθε σπίτι και αφορούν την κάθε μια από μας. Διαβάστε τα παρακάτω tips και θα σας λύσουν τα χεριά.

 

1. Όταν ένα κερί είναι λίγο φαρδύ από την υποδοχή του κηροπήγιου όπου θέλετε να το βάλετε, βυθίστε απλά τη βάση του κεριού για μερικά δευτερόλεπτα σε καυτό νερό και δώστε του το σχήμα που θέλετε.

2. Για να μην σβολιάσει η μπεσαμέλ, αντικαταστήστε την κουτάλα για το ανακάτεμα με μια ωμή καθαρισμένη πατάτα που θα έχετε καρφώσει σε μια πιρούνα.

3. Απαλλάξτε τα πλαστικά μπολ σας από κάθ είδους μυρωδιά, βάζοντας τα καλά πλυμένα, στην κατάψυξη για 2 ώρες.

4. Για να καθαρίσετε τα μαύρα μεταξωτά σας ρούχα, βράστε μερικά φύλλα κισσού, φτιάξτε ένα πολτό και καθαρίστε με αυτόν τα ευαίσθητα μεταξωτά σας.

5. Για να φρεσκάρετε τα βελούδινα σας, φτιάξτε ένα μείγμα από 2 κουταλιές αμμωνία και 2 χλιαρό νερό, βουτήξτε μέσα μια καθαρή βούρτσα για ρούχα και τρίψτε απαλά το ύφασμα προς τη φορά της τρίχας.

6. Αν τα στυλό έχουν πιάσει σκόνη στη μύτη τους και δεν γράφουν, βάλτε τα σε φίλτρο τσιγάρου, τρίψτε τα και θα είναι έτοιμα να γράψουν ξανά.

7. Αν τα φλιτζάνια σας έχουν στίγμα από τσάι ή καφέ, βουτήξτε μια φέτα λεμόνι σε μαγειρική σόδα και τρίψτε τον λεκέ.

8. Ένας δύσκολος λεκές από στάχτη στα χαλί ή τη μοκέτα, μπορεί να εξαφανιστεί, αν κόψετε στη μέση ένα κρεμμύδι και τον τρίψετε.

9. Για να αστράψει το δερμάτινο σας, διαλύστε λίγη μαγειρική σόδα και περάστε το, χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί.

10. Για να μαγειρέψετε πιο γρήγορα το χταπόδι, προσθέστε στην κατσαρόλα ένα κρασοπότηρο κρασί. Θα το κάνει και πιο νόστιμο.

11. Αν έχουν κολλήσει δύο φωτογραφίες, για να μην τις καταστρέψετε, περάστε ανάμεσα τους οδοντωτό λύμα, ή πολύ λεπτή κλωστή. Θα ξεκολλήσουν χωρίς κίνδυνο.

12. Για να διατηρήσετε το ελαιόλαδο φρέσκο στο δοχείο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ρίξτε μέσα ένα κύβο ζάχαρη.

13. Η μούχλα από την κουρτίνα του μπάνιου, μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα με λίγο baby oil σε ένα βαμβάκι και να τρίψετε το σημείο.

14. Για να έχει η κρέμα σοκολάτας που θα φτιάξετε μια ιδιαίτερη γεύση, προσθέστε ένα κουταλάκι ελληνικό καφέ. Θα δείτε την διαφορά!

 

Close