Συνταγή για καταπληκτικό Banoffee με oreo.

Γρήγορο επιδόρπιο που θα ξετρελάνει τα παιδιά σας.

Εκτέλεση

Φτιάξτε την καραμέλα: σε ένα κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο και προσθέστε τη ζάχαρη. Σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύετε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως. Όταν αρχίσει να αφρίζει προσθέστε το γάλα και αφήστε τα να βράσουν κανονικά. Σε λίγο, ανεβάστε ελαφρά τη θερμοκρασία της φωτιάς. Όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Βγάλτε την καραμέλα από την φωτιά αφήστε την να κρυώσει. Καθ’ όλη την διάρκεια μην ξεχνάτε να ανακατεύετε συχνά το μείγμα.
φτιάξτε τη βάση σπάζοντας τα μπισκότα μέχρι να γίνουν τρίμματα και ανακατέψτε με το λιωμένο βούτυρο καλά. Απλώστε την βάση σε φόρμα του κέικ και πατικώστε την με ένα κουτάλι για να κάτσει καλά.
Ρίξτε στην βάση την καραμέλα. Βρέξτε το κουτάλι που στρώσατε την βάση σε ένα ποτήρι νερό και πιέζοντας με το πίσω μέρος του την καραμέλα, απλώστε την ομοιόμορφα στη φόρμα. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 & 1/2 ώρες.
Έπειτα, βγάλτε το μείγμα και απλώστε τις μπανάνες ομοιόμορφα στη φόρμα. Βάλτε την σαντιγί και μετά διακοσμήστε τη τάρτα σας όπως εσείς προτιμάτε. Προτείνουμε για την διακόσμηση μπισκότα Oreo.

Συνταγή για καταπληκτικό Banoffee με oreo.

Συνταγή για καταπληκτικό Banoffee με oreo.

Close