Μακαρόν, τα χρωματιστά!!!!
Καταπληκτικο γλυκακι,πεντανοστιμο και  πολυ ωραια ιδεα για παιδικό πάρτι και για βάφτιση!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα αυγά μας πρέπει να είναι 3-4 μέρες στο ψυγείο.
Αφού ξεχωρίσουμε τα ασπράδια τα αφήνουμε για μερικές ώρες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Αλέθουμε την άχνη με την πούδρα αμυγδάλου στο μπλέντερ και μετά κοσκινίζουμε!!
Το μπολ που θα χτυπήσουμε την μαρέγκα πρέπει να είναι κρύο η να το έχουμε από πριν στο ψυγείο ή να το ξεπλύνουμε με κρύο νερό και φυσικά να το σκουπίσουμε πάρα πολύ καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα προσθέτοντας σταδιακά την ζάχαρη πρέπει η μαρέγκα μας να κάνει μυτούλες και τώρα είναι η ώρα που προσθέτουμε το χρώμα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ κυκλικά από έξω προς τα μέσα με προσοχή. Στη συνέχεια προσθέτουμε την άχνη, το αμύγδαλο και ανακατεύουμε και πάλι με την ίδια κίνηση. Σχηματίζουμε σε μια λαδόκολλα κύκλους (εγώ τα έκανα σε φόρμα σιλικόνης για μακαρόν) και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής βγάζουμε τα μακαρόν μας ,τα οποία θα τα αφήσουμε 20 λεπτά να ξεκουραστούν και να κάνουν μια κρουστά από πάνω .
Ψήνουμε στον αέρα στους 135 βαθμούς για 13 με 18 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να είναι στεγνή και ματ. Ο χειρότερος εχθρός τους είναι η ζέστη, δεν πρέπει να μαγειρευτούν γρήγορα γιατί κάνουν ρωγμές και θέλουμε να αποφύγουμε και την αμαύρωση κρύβει το όμορφο χρώμα τους!!!!
Οι δυνατότητες για την γέμιση είναι τόσο μεγάλες όσο η φαντασία σας. Όταν τα γεμίσουμε τα βάζουμε στο ψυγείο για ένα 24ωρο, η υγρασία του πάγου θα μπει στα τραγάνα καπάκια και αυτό είναι που θα τα κάνει τραγάνα στο εξωτερικό και τόσο μαλακά στο εσωτερικό!!

Close